Названо найкориснішу ягоду для здоров’я серця і судин

Ця ягода має бути в раціоні міських жителів. Агрус – дуже смачна річна ягідка, смак якої ні з чим не сплутати. Саме тому її так люблять маленькі і дорослі члени сім’ї. Агрус люблять усі без винятку, а варення з цієї ягоди вважається одним з найоригінальніших солодощів, які може приготувати господиня в літню пору. Однак варто пам’ятати, що калорійність агрусу всього 43 кКал в 100 г продукту.

При консервуванні продукту з додаванням цукру цей показник зростає в кілька разів, що тягне за собою появу зайвих кілограмів і сантиметрів. Тому представницям прекрасної статі, які суворо дотримуються дієти, необхідно додати в раціон ягоди агрусу в сирому вигляді.

Крім того, агрус успішно використовується при лікуванні менструальних розладів, вікових клімактеричних змін.

Для жителів великих міст ягоди агрусу мають особливу цінність. Завдяки високому вмісту гіпотензивних, капілярозміцнюючих, протисклеротичних речовин в своєму складі вони є кращими помічниками в боротьбі з високим тиском, атеросклеротичними змінами та іншими патологіями серця і судин. Ці захворювання на сьогоднішній день є лідерами причин смерті серед городян.

До того ж, агрус нормалізує рівень холестерину в організмі і виводить з нього токсини, що накопичилися.

Влітку, незважаючи на спекотну погоду та велику кількість сонячних променів, багато міських жителів відчувають додаткове навантаження, пов’язане з високою температурою навколишнього середовища. Тому хронічна втома і сезонна хандра може наздогнати будь-якого з нас навіть в середині літа.

Агрус може допомогти і в цьому випадку. Приємний насичений смак з легкою кислинкою освіжає у спеку і допомагає легше пережити екстремальні погодні умови.

Агрус відмінно підходить для різних заготовок. З нього дуже просто можна приготувати джем, повидло або желе. І, хоч ці заготовки не настільки ефектно виглядають, за смаком абсолютно не поступаються найсмачнішим солодощам.

Також, з агрусу можна приготувати не тільки солодкі заготовки. З цієї ягідки можна приготувати пряний соус або маринад до м’ясних страв.

Джерело

Поділись


Новини партнерів