Медики назвали продукт, який знижує рівень холестерину

Вчені з Університету медичних наук Ірану стали авторами дослідження, яке підтвердило благотворний вплив авокадо в плані захисту від розвитку метаболічного синдрому – стану, часто передує цукровому діабету. Щоденне споживання авокадо корисне не тільки при загрозі метаболічного синдрому, але і при інших проблемах зі здоров’ям.

Дослідниками було проаналізовано дані 130 наукових робіт, які вивчали цілющі властивості авокадо. В результаті ними було зроблено висновок про те, що вживання авокадо дає потужний ефект зниження рівня «поганого» холестерину в організмі, що володіє властивістю налипання на судинні стінки і може сприяти розвитку тромбозів.

«Потрапляючи в організм, мікроелементи авокадо сприяють більш інтенсивному виробленні ліпопротеїнів високої щільності, що зменшують концентрацію «поганого» холестерину. У любителів авокадо значно зменшується ризик утворення тромбів», – заявили автори роботи.

Крім цього наукові фахівці переконалися в тому, що компоненти авокадо надають регулюючу дію не тільки на вміст холестерину, але і на рівні фосфоліпідів, тригліцеридів, що впливають на виникнення проблем зі станом серця і судин, артеріальну гіпертензію та ожиріння. Все це також значно знижує ризик появи діабету, підкреслили експерти.

Відзначимо, що попередні дослідження якості авокадо свідчили про те, що його речовини здатні запобігати розвитку ракових клітин і навіть їх знищувати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів