Про потужні цілющі властивості цього насіння знає дуже мало людей!
Коли ви думаєте про користь кавуна, то швидше за все, ви не знаєте про насіння. Зазвичай воно потрапляє в сміття. Але річ у тому, що кавунове насіння має потужну цілющу силу.
Для того, щоб вживати насіння, його необхідно приготувати і використовувати в коктейлях, салатах, а також додавати в готові каші і суп.
Насіння кавуна дуже ефективне проти кишкових паразитів
Воно містить клітковину, необхідну для правильного і ефективного травлення. А також речовини які допоможуть позбавитися від кишкових паразитів, жовтяниці і запалення.
Насіння кавуна багате білками
Тільки 1 склянка висушеного насіння містить 30,6 грам, а це 61% від рекомендованої добової норми. Білок в насінні кавуна складається з декількох амінокислот, однією з яких є аргінін. Саме він регулює артеріальний тиск, а також допомагає при лікуванні ішемічної хвороби серця.
Насіння кавуна містить комплекс вітаміну B
Воно також містить декілька вітамінів групи B. Американське онкологічне суспільство повідомляє, що вітаміни групи В потрібні для перетворення їжі в енергію, а також для інших важливих функцій організму.
Найбільш поширеним вітаміном B в насінні кавуна є ніацин. Тільки у 1 чашці висушеного насіння кавуна, міститься 3,8 мг, що складає 19 відсотків від денної норми.
Корисні мінерали
А також насіння має багатий мінеральний склад. Тільки магнію міститься 556 мг, або 139% від рекомендованого добового значення в 1 чашці висушеного насіння.
Магній допомагає регулювати кров’яний тиск і метаболізм вуглеводів. А також ефективно нормалізує рівень цукру в крові.
Воно також містить фосфор, залізо, калій, натрій, мідь, марганець і цинк
Насіння кавуна містить жири
Найдивовижніше в насінні кавуна – це кількість жиру, яку воно містить. У 1 чашці висушеного насіння міститься 51 грам корисних рослинних жирів.
Недоліком вживання кавунового насіння є кількість калорій – ви прийматимете трохи більше 600 калорій, якщо ви з’їсте усю чашку насіння.
Насіння необхідно вимити і добре висушити. А перед вживанням подрібнити його до стану порошку.