5 хвороб, які провокує алкоголь

Надмірне вживання не алкоголю не приносить користі організму. Ми розповімо, які хвороби може провокувати пристрасть до випивки.

1. Депресія

Спочатку від випивки людина відволікається від реальності і це здається приємним. Але після того, як організм позбувся від спиртного, настрій людини може різко погіршитися. Поступово цей стан переходить в постійний, розвиваються психічні захворювання, в тому числі і депресія.

2. Деменція

Через часту взаємодію з алкоголем страждають пам’ять людини і її когнітивні здібності. Вчені з Франції провели дослідження за участю більше ніж 57 тисяч громадян, в результаті якого з’ясувалося, що понад 60% випадків деменції виникають у любителів випивки.

3. Ожиріння

Сам алкоголь не змушує набирати вагу, навіть не дивлячись на досить високий вміст цукру в деяких напоях. Справа в тому, що до випивки додають закуски, за кількістю якої багато хто не стежать.

4. Інфаркт

Навіть люди з абсолютно здоровим серцем можуть постраждати від інфаркту, до чого призводить постійне вживання алкоголю. Ризик виникнення недуги зростає при прийомі спиртного не рідше, ніж 4 порцій на добу. Однак, артеріальний тиск підвищується і у тих, хто п’є значно менше.

5. Рак

Ризик виникнення онкології помітно зростає при частому вживанні спиртного. Зокрема, можуть постраждати гортань, печінка і груди. Вчені відзначили, що 13% випадків раку у жінок спровоковано надмірною пристрастю до міцних напоїв, оскільки, продукт розщеплення ацетальдегід агресивним чином вражає клітини організму.

Джерело

Поділись


Новини партнерів