Лікарі розповіли, кому не можна вживати свіжі помідори

5555

При деяких захворюваннях томати можуть завдати ще більшої шкоди здоров’ю. Всім відомо, що помідори містять антиоксидант лікопін, який неймовірно корисний для шкіри і здоров’я в цілому. Крім цієї речовини в томатах є безліч інших цінних мікро- і макроелементів.

Але, як виявилося, вживати помідори дозволено далеко не всім. Лікарі рекомендують утримуватися від цього овоча певним людям.

З захворюваннями суглобів. Мало кому відомо, що щавлева кислота, що міститься в помідорах, негативно впливає на суглоби, викликаючи неприємні симптоми і погіршуючи самопочуття в разі, якщо є хронічні захворювання в цій області.

Алергікам. Червоні помідори та інші яскраві овочі, фрукти, ягоди можуть викликати серйозну алергічну реакцію, тому алергікам краще взагалі їх не їсти.

При жовчнокам’яній хворобі. Вся справа в тому, що томати володіють потужним жовчогінним ефектом, що може спровокувати виведення каменів з жовчного міхура, а це загрожує сильними болями і терміновою операцією.

Тим, у кого є порушення в роботі нирок. Кислоти, що містяться в томатах, порушують водно-сольовий баланс, через що можуть загостритися захворювання нирок і органів сечостатевої системи.

Також, надмірне вживання помідорів може привести до утворення каменів в нирках, але тільки в тому випадку, якщо організм людини схильний до сечокам’яної хвороби.

Хворим панкреатитом та іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Сердечникам і людям із захворюваннями судинної системи не можна їсти консервовані та мариновані помідори, а ось в свіжому вигляді вони, навпаки дуже корисні.

Джерело

Поділись


Магазин