Відомо, що винограду приписується багато корисних властивостей. Дослідження, яким займалися датські біологи, повинно було дати відповідь, чи дійсно виноград може надавати істотний і значимий для здоров’я ефект у випадку охорони здоров’я.
З’ясувалося, що наукові фахівці змогли переконатися в корисності винограду, – конкретно для стану кісток.
Медики виявили, що вживання винограду зміцнює їх, позитивно впливаючи на щільність кісткової тканини.
За їх словами, специфічні речовини, що містяться в ягодах винограду – це справжній будівельний матеріал для кісток. Зміцнити він, до речі, допомагає не тільки кістки, але і зуби.
Темний виноград багатий корисними речовинами – це вітаміни А, Е, В, Р, С, амінокислоти, пектини, клітковина, інші мікроелементи.
У попередніх дослідженнях вчені отримували докази того, що вживати виноград вкрай сприятливо для серця – на деяких людей він діє навіть сильніше, ніж ліки.
Крім того, висловлювалася думка про те, що виноград корисний як засіб боротьби з онкологією шлунка.
Вчені вважають, що антиоксидант ресвератрол, який міститься у винограді, знищує небезпечні бактерії і сприяє відновленню кислотного балансу шлунка.
Навіть 500 міліграмів цієї речовини допомагають людині зберегти здоров’я і уникнути розвитку патології, констатували наукові фахівці.