Цей простий та доступний напій здатен оздоровити кишечник

Квасом називають слабоалкогольний освіжаючий напій (вміст спирту в готовому продукті – до 1,2-1,5%), що є продуктом незакінченого бродіння. Квас має специфічний запах, колір і солодко-кислий смак. Цей напій містить двоокис вуглецю, спирт і молочну кислоту, які утворюються в процесі бродіння і надають квасу неповторний смак. Завдяки своєму хімічному складу квас позитивно впливає на стан здоров’я організму.

Зокрема, відомо, що крім представників корисної мікрофлори (дріжджі та молочнокислі бактерії), квас містить вітаміни (B1, B2, PP, D, пантотенову кислоту), макро- і мікроелементи (Fe, K, Na, Ca, Mg, P, S, Cl, Mo). Неодмінними компонентами квасу є також вуглеводи (сахароза, мальтоза, декстрини) і аміни азот. Переважна більшість амінокислот, що входять до складу квасу, є незамінними. Такий склад робить квас освіжаючим і корисним напоєм.

Квас позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, адже посилює апетит, пригнічує ріст і розмноження патогенної флори в травному тракті і регулює кислотність шлунка. Завдяки квасу може поліпшуватися протягом метаболічних процесів в тканинах організму, нормалізується робота центральної нервової і серцево-судинної систем.

В основному позитивні ефекти квасу обумовлені саме лікувальною дію дріжджів, які широко використовуються в медицині. На сьогодні ми маємо такі види квасу: квас, отриманий методом бродіння, або безалкогольний напій зі смаком квасу, напій з хлібної сировини.

Варто сказати, що на сьогодні квас є досить дорогим напоєм, який можна віднести до “преміум” сегменту безалкогольних напоїв. В першу чергу, це обумовлено сировиною, яка потрібна для виготовлення квасу. Адже і житні зернові продукти, і чисті культури дріжджів і молочнокислих бактерій мають високу ціну. Однак, якісна сировина квасу гарантує безпечний, якісний і смачний напій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів