Прибрати з гардеробу. Який одяг і взуття шкідливо носити влітку?

Влітку наш гардероб кардинально змінюється, і не завжди мода перегукується з вимогами безпеки. У цій статті ми розповімо, які речі краще відкласти на дальню полицю, щоб не отримати проблем зі здоров’ям.

Обтягуючий одяг і білизна

Спокуса підкреслити витончені форми тіла влітку особливо велика, тому багато людей вибирають облягаючі речі. Такий одяг прискорює перегрів і протипоказаний в жарку погоду.

Щоб позбутися від помітних складочок і живота, що випирає, а також візуально підтягнути сідниці, жінки часто використовують коригуючу білизну. Особливо актуально це стає влітку, коли хочеться одягнути сукню з тонкої тканини. Однак потрібно пам’ятати, що компресійна білизна – річ для особливих випадків, носити її щодня по вісім годин поспіль не можна. Наслідки можуть бути різними: від подразнення шкіри до непритомності через сильну утяжку і духоту.

Синтетичні речі

Одяг з недорогих синтетичних тканин – не найкращий вибір в будь-який час року, проте влітку такий матеріал додатково створює ефект сауни. Шкіра під синтетичною блузкою нагрівається і потіє, тканина липне до вологого тіла і навіть може викликати подразнення, якщо для її обробки застосовувалися не найбезпечніші речовини.

Сукні та блузки з глибоким декольте

Влітку так і тягне надіти максимально відкритий одяг, однак і тут криється небезпека. Під яскравим сонцем все оголені ділянки тіла отримають значну кількість ультрафіолету, вплив якого особливо негативно позначається на шкірі грудей. Любителькам глибокого декольте варто або зовсім відмовитися від вирізів, або запастися кремом з високим рівнем захисту. Якщо шкіра на додачу світла, і на ній є темні родимки, ризик ускладнень підвищується в рази.

Балетки

Легкі яскраві туфельки – це саме те, що хочеться носити влітку. Однак взуття на плоскій підошві негативно впливає на здоров’я суглобів.

«Я за зручне і якісне взуття з супінатором, не китайського і не турецького виробника. Ніколи не економте на гарному взутті. Інакше потім поплатитеся за це здоров’ям. Якщо взуття незручне, зникає амортизація з боку стоп, відсутність ресор «б’є» по колінах, «летить» поперек», – каже кандидат медичних наук, ревматолог Аміна Ісаканова.

Туфлі на високих підборах

Так як і взуття на плоскій підошві, туфлі з високими підборами змушують стопи швидко втомлюватися. Фахівці рекомендують носити «шпильки» не більше двох годин на день, інакше набряків і натоптишів, а згодом і більш серйозних проблем, не уникнути.

Босоніжки з вузькими ремінцями

Тонкі ремінці, перетягують ноги і врізаються в шкіру, не тільки призводять до мозолів, а й заважають нормальному кровообігу. Як наслідок – опухлі і втомлені ноги до кінця дня.

Поділись


Новини партнерів