Названий напій, який допоможе людям похилого віку істотно поліпшити пам’ять

Англійські вчені назвали напій, що допоможе людям похилого віку істотно поліпшити пам’ять. Як не дивно, це – звичний апельсиновий сік.

Крім того, цей сік має позитивний вплив на голоси людей похилого віку.

Учасниками дослідження стала група людей, чий середній вік – 67 років. Вони протягом двох місяців кожен день випивали 0,5 л апельсинового соку.

Як запевняють вчені, після завершення експерименту з’ясувалося, що пам’ять у учасників дослідження покращилася, мова стала відрізнятися виразністю і злагодженістю, а реакція тіла – стала більш якісною.

В цілому учасниками експерименту було показано 8-відсоткове загальне поліпшення глобальної когнітивної функції в порівнянні з показниками контрольної групи.

Медики пояснили ці результати тим, що в апельсиновому соці міститься багато флавоноїдів, яким під силу поліпшити пам’ять шляхом активації сигнальних шляхів в гіпокампі (частина мозку, пов’язана з пам’яттю і процесами навчання).

Завдяки проведеним дослідженням, вчені довели, що при регулярному споживанні апельсинового соку літні люди можуть поліпшити здоров’я мозку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів