5 причин, які уповільнюють метаболізм

Не секрет, що швидкий метаболізм приносить чудові результати при схудненні, а також покращує самопочуття. Прискорити цей процес можна за допомогою ряду продуктів, спорту і правильного харчування. Однак на швидкість обміну речовин також впливає безліч факторів, про які ви могли не здогадуватися. Далі розповімо про кожен з них докладніше.

1. Недостатня кількість молочних продуктів. Дослідженням доведено, що жінки, які вживають від трьох порцій молочних продуктів в день, швидше набирають м’язову масу, і їх обмін речовин працює краще, ніж у жінок, які їдять мало «молочки».

2. Температура в спальній кімнаті занадто висока. Організація National Institutes of Health found провела експеримент, який з’ясував, що під час сну при помірній температурі жирова тканина спалюється активніше. Найкраще, якщо температура вашої кімнати не буде перевищувати 18.8 ° C.

3. Недостатньо вуглеводів. Низьковуглеводна дієта допомагає схуднути, але при цьому не слід повністю відмовлятися від вживання вуглеводів, особливо, якщо ви займаєтеся спортом. Крім того, через нестачу вуглеводів ваш організм також буде спалювати менше калорій після тренування. Щоб цього не сталося, намагайтеся з’їдати невелику порцію вуглеводів з кожним прийомом їжі.

4. Неправильні перекушування. Замість низькокалорійних перекусів вибирайте горіхи – невелика порція волоських горіхів підвищує спалювання калорій протягом дня.

5. Недостатньо активні тренування. Високоінтенсивні інтервальні тренування дозволяють спалювати більше калорій, ніж заняття, під час яких ви робите вправи в розміреному темпі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів