Холодильник – джерело підвищеної небезпеки для здоров’я

Дослідники з’ясували, що холодильники не здатні утримувати необхідний температурний режим для безпечного зберігання продуктів харчування. Відповідно, це може нашкодити людям.

Дослідженнями в цій галузі займалися наукові фахівці з Кардірфського Університету. В рамках випробувань був проведений незвичайний експеримент. Протягом шести днів експерти оцінили безпеку 46 холодильників.

В результаті виявилося, що в 39 досліджених холодильників немає потрібної температури, тому що при кожному відкритті дверцят температурний режим збільшується. Для того, щоб відновити колишній фон, потрібно досить багато часу. А як ми знаємо, багато людей люблять із завидною регулярністю відкривати холодильник, щоб перевірити, що ж можна з’їсти.

Крім того, за словами дослідника Еллен Еванс, навіть високі температури не гарантують, що шкідливі бактерії не будуть там з’являтися. При температурі +7 градусів всього за шість днів може утворитися лістерія. При цьому бактерії викликають такі ж симптоми, як при грипі. Однак результат може бути смертельним. Особливо можуть постраждати діти, люди похилого віку і вагітні жінки.

Однак позбавити себе від ризиків можна. Достатньо купити правильний холодильник з термометром, за допомогою якого можна відстежувати показники температури.

Поділись


Новини партнерів