Як вгамувати серцебиття: 2 найпростіших способи

Бувають моменти, коли серце раптово починає прискорено битися і не хоче повертатися в нормальний ритм. Скористайтеся порадами кардіологів, які можуть допомогти швидко вгамувати цей напад тахікардії, – вони дуже прості.

Один із запропонованих лікарями методів заснований на принципі різкого зниження температури тіла. В таких обставинах серцебиття сповільнюється як результат того, що нервова система оптимізує фізіологічні процеси, що дозволяють організму адаптуватися до нових умов.

Що зробити: охолодити обличчя. Оскільки обличчя близько до серця і його просто охолодити, занурте його на кілька секунд в ємність з холодною водою (можна додати лід).

Прополощіть обличчя холодною водою або просто вмийтеся. Як варіант – протріть шкіру обличчя кубиком льоду.

Інший спосіб швидко нормалізувати серцебиття полягає у впливі на блукаючий нерв, який відповідає за частоту серцевих ударів.

Що зробити: напружити м’язи живота. Попередньо зробіть глибокий вдих. Закрийте ніздрі пальцями, зімкніть рот, опустіть повіки. Весь цей час тримайте м’язи преса напруженими, утримуйте. Спробуйте зробити видих, як і раніше тримаючи закритими ніс і рот, і продовжуючи напружувати живіт.

Кардіологи нагадують: в деяких випадках тахікардія – явище природне. Можливо, ви просто перенапружилися, перехвилювали. Якщо видимих ​​причин немає, особливо, якщо крім прискореного серцебиття відчувається біль в грудях або виникає відчуття нестачі повітря, потрібно терміново звертатися за лікарською допомогою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів