Стало відомо, чому відмова від сніданку є небезпечною для здоров’я

Правильне харчування має величезний вплив на стан здоров’я людини. Багато людей в силу своєї зайнятості, в поспіху або з інших причин відмовляються від сніданку. Однак, з’ясувалося, що це дуже небезпечно для нашого здоров’я. А чому, читайте далі в матеріалі.

Так, вчені в області здорового харчування з Колумбійського університету в Нью-Йорку дійшли до висновку, що відмова від сніданку може привести до інсульту, інфаркту і діабету. За оцінками експертів, кожна четверта доросла людина регулярно відмовляється від сніданку.

Як з’ясувалося, це дуже шкідлива звичка, яка призводить до підвищення рівня холестерину і артеріального тиску. У свою чергу ці показники викликають ризик виникнення інфарктів, інсультів та інших серцево-судинних захворювань.

Також за даними експертів, люди, які пропускають сніданок, частіше стають жертвами ожиріння. Справа в тому, що вони отримують недостатньо поживних речовин, що призводить і до захворювання діабетом.

До слова, прийом їжі в пізній час доби теж небезпечний для здоров’я. Вчені з’ясували, що ця звичка підвищує ризик хвороб серця, інсульту і діабету.

Як запевняють фахівці, найбільш здорові люди зазвичай планують графік свого прийому їжі заздалегідь, а тому вони вживають більш поживні сніданки, обіди та вечері. Таким чином, ці люди рідше відчувають потребу в перекусах, які можуть містити велику кількість жиру, цукру і калорій.

Медики рекомендують дотримуватися такої дієти, яка містить фрукти, овочі, цільнозернові продукти, куряче м’ясо і рибу. А також слід обмежити вживання червоного м’яса, солоних і солодких продуктів. І, звичайно, від сніданків краще не відмовлятися, адже вони забезпечують нас необхідним зарядом енергії на весь день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів