Кожна зайва година роботи серйозно шкодить здоров’ю

Понаднормова робота серйозно шкодить здоров’ю, більш того, вона негативно відбивається на якості роботи. Про це йдеться в ряді нових досліджень, опублікованих протягом останніх місяців.

В рамках дослідження, опублікованого в American Journal of Industrial Medicine, вчені проаналізували дані про 8300 працівників в Кореї і прийшли до висновку, що у тих, хто працює від 61 до 70 годин на тиждень, ризик ішемічної хвороби серця (ІХС) зростає на 42% (в порівнянні з людьми, які працюють 40 годин в тиждень), а при 71-80 робочих годинах на тиждень – на 63%.

В іншій науковій роботі, опублікованій в журналі The Lancet, розповідається, що у співробітників, які часто перепрацьовують, підвищений ризик виникнення інсульту в порівнянні з тими, чий робочий день має стандартну тривалість.

У цьому великому дослідженні, проведеному співробітниками University College London, було показано, що при робочому тижні в 55 годин ризик інсульту є вищим на 33%, ніж при роботі 35-40 годин в тиждень. Також було зафіксовано зростання ризику ішемічної хвороби серця на 13%.

Дослідження показали ще одну цікаву закономірність: збільшення кількості робочих годин не може привести до збільшення продуктивності – навпаки, такий режим знижує ефективність роботи. Автори наводять приклад Німеччини, країни з найпотужнішою економікою Європи, підкреслюючи, що робочий тиждень середнього працівника там триває 36,5 годин.

Дослідження, проведене фахівцями з Корнельського університету, показало, що приблизно 10% людей, що працюють 50-60 годин на тиждень, мають конфлікти в родині. Цей показник підскакує до 30% для працюючих понад 60 годин на тиждень. Зі збільшенням робочого навантаження зростає і кількість розлучень. Домашні негаразди посилюють психічні проблеми і зловживання алкоголем.

Поділись


Новини партнерів