Стоматологи розповіли, коли саме потрібно чистити зуби вранці

Стоматологи в черговий раз відповіли на питання, яке хвилює величезну кількість людей. Вони розповіли, чи потрібно чистити зуби до сніданку або ж після нього.

Всі ми добре знаємо про те, що чистити зуби потрібно не менше двох разів на день – один раз вранці і один раз ввечері. Вечірня чистка зубів не викликає ніяких питань, тому що всі розуміють, що зуби треба ретельно почистити безпосередньо перед сном. Але коли саме чистити зуби вранці – до або після сніданку? Добре відомо, що протягом ночі в роті накопичується велика кількість бактерій, так як людина дихає носом і стискає губи. Ці ж бактерії викликають і характерний ранковий запах з рота, тому у людини виникає природний порив почистити зуби відразу після пробудження. Однак під час сніданку в порожнину рота потрапляє безліч фрагментів їжі, і здається цілком логічним знову почистити зуби. Так коли це слід робити?

«Дійсно, традиційно ми рекомендуємо чистити зуби два рази в день, – говорять представники Британської стоматологічні й асоціації. – І якщо другий раз випадає на час перед сном, то перший раз може бути взагалі в будь-який час дня. Зовсім необов’язково, щоб ви чистили зуби неодмінно рано вранці. Але якщо ви віддаєте перевагу чистити зуби саме вранці, то не має ніякого значення, чи робите ви це до сніданку або після. Втім, якщо ви вирішили почистити зуби після сніданку, то необхідно почекати не менше години. Справа в тому, що різного роду кислотна їжа на зразок фруктів і соків негативно впливає на емаль. А відразу після сніданку зубною щіткою ви будете просто втирати залишки їжі собі в зуби».

Стоматологи також нагадують, що чистити зуби необхідно зубною пастою, що містить фтор. При цьому витрачати на цей процес треба не менше двох хвилин. Дуже важливо прочищати зону між зубами і яснами, щоб там не залишалося їжі, що викликає карієс. Ідеально, якщо у вашому будинку є іригатор – пристрій для промивання порожнини рота спрямованим струменем води.

Джерело

Поділись


Новини партнерів