Стало відомо, чому алое називають рослиною безсмертя

Стародавні єгиптяни називали алое вера не інакше як «рослиною безсмертя».

Американські індіанці використовували більш поетичний термін: “паличка небес”. А все тому, що ця рослина дійсно володіє дивовижним набором цілющих властивостей.

Про деякі ви, можливо, вже чули. Усі, наприклад, знають, що листя алое треба прикладати до пораненої ділянки шкіри в результаті порізу або опіку. Але чи знаєте ви про те, що найкращий спосіб використовувати алое вера – приймати його всередину?

Справа в тому, що ця рослина містить понад 200 біологічно активних природних компонентів, що включають в себе полісахариди, вітаміни, ферменти, амінокислоти, мінеральні речовини, що сприяють засвоєнню поживних речовин.

The Journal of Environmental Science and Health також повідомляє, що алое вера має антибактеріальні, антивірусні і протигрибкові властивості, які допомагають імунній системі очищати організм від токсинів і патогенних мікроорганізмів.

Але це далеко не все, що вона може запропонувати.

Джерело «корисних копалин».

Ця рослина містить у собі величезну кількість мінералів. Найкорисніші з них – це кальцій, магній, цинк, хром, селен, натрій, залізо, калій, мідь і марганець. Всі вони разом прискорюють метаболізм і дають нам енергію жити.

Ферменти.

Алое вера містить важливі ферменти: амілазу і ліпазу, які допомагають організму перетравлювати цукор і жири.

А ще в цій рослині є молекули брадікінази, які пригнічують в організмі запальні процеси.

Вітаміни.

Дивно, але ця рослина містить ще й вітамін В12, який вкрай необхідний для виробництва червоних кров’яних тілець. І це хороша новина, в першу чергу, для вегетаріанців, які страждають від його дефіциту.

А ще алое вера – відмінне джерело вітамінів А, С, Е, B1, B2, B3 (ніацин) і B6, а також фолієвої кислоти і холіну.

Амінокислоти.

Алое вера містить 20 з 22 незамінних амінокислот, які необхідні для людського тіла. Крім того, в ньому є саліцилова кислота, яка бореться з чужорідними бактеріями і запальними процесами.

Інші можливості використання Алое.

Ця рослина – відмінно виводить токсичні речовини з шлунку, нирок, селезінки, сечового міхура, печінки і товстої кишки. Вона лікує розлад шлунка, допомагає заліковувати виразки і зміцнювати суглоби. Це чудовий вибір для людей, які страждають на артрит.

Одне дослідження показало, що сік алое вера – чудово підходить в якості рідини для полоскання рота. У справі з видалення зубного нальоту вона так само ефективна, як і спеціальні аптечні засоби. Справа в тому, що їх основа – хлоргексидин – міститься і в соці цієї прекрасної рослини.

Як приймати?

Найбільш прийнятний і простий спосіб використання цієї рослини для здоров’я – пити її сік. Його продають у магазинах здорової їжі.

Також ви можете купувати листя або вирощувати алое самостійно. Оскільки на смак сік цієї розлини «не дуже», його можна додавати у фруктові напої і суміші, які ви п’єте. 50 мл в день буде цілком достатньо!

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я! Перед застосуванням порадьтеся з лікарем!

Джерело

Поділись


Новини партнерів