Медики пояснили, чому краще не додавати цукор в чай ​​і каву

Солодкі напої можуть стати причиною передчасної смерті.

Переважна більшість людей з раннього дитинства звикає до чаю, какао та інших напоїв, до яких обов’язково додають цукор. Лише одиниці не п’ють солодкі напої і вважають за краще пити чай/каву без цукру або, на крайній випадок, з медом.

Медики наполегливо не рекомендують пити підсолоджені цукром напої у великих кількостях, але їх поради часто ігноруються, від чого зростає чисельність різних захворювань, в першу чергу в області серцево-судинної системи.

Щоб довести негативний вплив солодких напоїв на здоров’я людей, вчені одного з данських дослідницьких університетів залучили добровольців чоловіків, які щодня випивали чай, каву та інші напої, загальна кількість цукру в яких перевищувала 220 г.

Дослідники в ході експерименту проводили таке обстеження – учасник сідав на стілець і сидів певну кількість часу на ньому, потім його просили підняти ногу, щоб виміряти рівень кровопостачання в кінцівку. Як з’ясувалося, вже через 14 днів дослідження у всіх учасників кровопостачання в ногах знизилося на 17-20%, а це говорить про те, що вони автоматично потрапили в групу ризику захворювань кровоносної системи і серця.

На думку вчених, якщо людина буде щодня випивати по 0,5-1л. солодкого чаю, кави, какао, трав’яних відварів і інших напоїв, то система кровообігу рано чи пізно дасть збій і почнуться незворотні процеси.

Учені не забороняють додавати цукор в гарячі або прохолодні напої, але потрібно знати міру і звести вживання солодких рідин до мінімуму, інакше хвороб серця і судин не уникнути, а вони в свою чергу призводять до тяжких наслідків, зокрема, до інфарктів і інсультів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів