Продукти, які ефективно очищають організм

Часом буває дуже складно відмовитися від десерту або келиха якого-небудь смачного напою. Так чи інакше, всі ми даємо слабинку, що не може не відбиватися на стані нашого організму. Надмірне вживання солодкого, жирного, алкогольного призводить до накопичення токсинів і шлаків, від яких час від часу потрібно очищати організм. Щоб очиститися від токсинів, необов’язково вдаватися до крайніх заходів, варто лише правильно харчуватися і включити в свій раціон кілька продуктів, які допоможуть швидше досягти мети.

Червоний буряк. Це «чистильник» організму №1. По-перше, він містить клітковину, фосфор, мідь, вітамін С і ряд органічних кислот, які покращують «рух» їжі і знищують «погані» бактерії в кишечнику. По-друге, в її склад входить ліпотропна речовина «бетаїн», яка змушує печінку краще позбавлятися від токсинів. А, по-третє, буряк сприяє омолодженню організму за рахунок фолієвої кислоти (створюється більше нових клітин) і кварцу (поліпшується стан шкіри, волосся і нігтів). Як вживати: варений, з борщем, в салаті, у вигляді відвару або соку.

Завдяки пектину і клітковині, яблука нормалізують роботу всієї травної системи – «зв’язують» шлаки і токсини, покращують апетит, стимулюють вироблення шлункового соку, позбавляють від закрепів і т.д. Крім того, яблука вбивають збудників дизентерії, золотистого стафілокока, протея, вірусів грипу А. Як вживати: в свіжому вигляді зі шкіркою, у вигляді соку і тертої «кашки», у вигляді відвару.

На жаль, властивості цього «південного» фрукта майже не відомі широкому загалу. Хоча авокадо містить чудову речовину «глютатіон», який блокує близько 40 різних канцерогенів, «розвантажуючи» печінку. Крім того, він нормалізує рівень холестерину в крові, покращує травлення, постачає тканини киснем і т.д. Як вживати: свіжим, у вигляді сухофрукту або «олії»

Капуста. Вона містить велику кількість харчових волокон, які допомагають «зв’язувати» важкі метали і токсини, а потім виводити їх з кишечника. Крім того, вона багата органічними кислотами, які покращують травлення і нормалізують мікрофлору органів травлення. Але і це ще не все. У капусті міститься дуже рідкісний вітамін U. Він «знешкоджує» небезпечні хімічні речовини, бере участь в синтезі вітамінів і навіть загоює виразки. Як вживати: свіжу, квашену, у вигляді соку.

В одному зубчику часнику міститься більше 400 корисних компонентів. Вони знижують рівень «поганого» холестерину в крові і очищають судини, вбивають клітини мультиформної гліобластоми (причина раку мозку), знищують дифтерійну, туберкульозну паличку і хелікобактер (причина виразки шлунка), «виводять» глистів і т.д. Як вживати: свіжим, в подрібненому вигляді.

Цибуля. Її головна цінність – фітонциди, які містяться в ефірних маслах. Ці речовини всього за кілька секунд здатні вбити багато бактерій і грибків. Крім того, цибуля покращує травлення, засвоєння поживних речовин і навіть апетит. А велика кількість сірки дозволяє ефективно знешкоджувати і видаляти «все шкідливе». Як вживати: свіжою, в салаті, у вигляді спиртової настоянки і косметичної маски (від прищів і вугрів).

Джерело

Поділись


Новини партнерів