Як звичайні банани допоможуть вилікувати кашель

Банани – це не тільки смачні ласощі. З них можна приготувати ефективний засіб від кашлю.

У складі м’якоті банана містяться безліч корисних речовин: бета-каротин, пектин, вітаміни В1, В2, В6, С, РР, а також калій, кальцій, магній, залізо, фтор, фосфор і натрій, фруктоза і клітковина. Вживання бананів покращує роботу серцевого м’яза, знижує рівень поганого холестерину і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Крім цього, банани є відмінним ліками від кашлю.

Бананово-медовий напій від бронхіту 

Очистіть 3 зрілих банани і розімніть їх в пюре за допомогою дерев’яної ложки. Помістіть бананове пюре в каструлю і додайте 400 мл окропу. Дайте суміші настоятися протягом 30 хвилин. Коли засіб охолоне, додайте 2 ст.л. меду. Важливо додавати мед в прохолодну рідину, щоб він не втратив свої лікувальні властивості. Помістіть суміш у герметичну ємність і пийте по 100 мл 4 рази на день. Використовуйте засіб протягом 5 днів поспіль, готуючи нову порцію щоранку.

Бананово-шоколадний напій проти першіння горла

Почистіть 1 середній банан і розімніть його в пюре. Додайте 1 столову ложку (без гірки) какао-порошку і перемішайте. Закип’ятіть 1 склянку молока і розчиніть в ньому бананову суміш. Пийте такий коктейль гарячим перед сном протягом 3-5 днів.

Читайте також: Потужний напій, який зміцнить ваші кістки, суглоби та зуби

Бананово-апельсиновий напій проти сухого кашлю

Стиглий банан розімніть виделкою і додайте до подрібненої м’якоті 100 мл апельсинового соку. Влийте в миску 200 мл окропу, додайте мед і корицю до смаку, збийте масу за допомогою блендера і вилийте готовий коктейль в велику склянку. Вживайте напій гарячим.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів