Чому потрібно рано вставати?

Погодьтеся, не кожен з нас здатний прокидатися на світанку і радіти дню? Однак, за словами фахівців, це неймовірно корисно для людського здоров’я. Чим саме, розповімо в нашому матеріалі.

Згідно з останнім дослідженням, ранні підйоми можуть допомогти в позбавленні від багатьох проблем зі здоров’ям. У випробуванні взяли участь близько тисячі осіб, які відповіли на запитання, присвячені часу пробудження і стану здоров’я.

Виявилося, що 13 відсотків опитаних респондентів були тими людьми, хто навіть у вихідні дні прокидалися близько сьомої ранку. 6 відсотків вважали за краще прокидатися о 9 ранку. Решта – 81 відсоток – прокидаються в цих межах.

Також з’ясувалося, що люди, які встають раніше, більш здорові. Вони регулярно харчуються, в тому числі снідають, що дуже важливо, вважають за краще займатися фізичними видами діяльності, не сидіти на місці. А ось інші учасники дослідження не можуть похвалитися такими ж результатами. Денний сон, як правило, не впливає на розум, здоров’я і стан задоволеності своїм життям.

«Приємно рано вставати, і ефекти очевидні. Ці відмінності виявляються в більш високій якості сну, в порівнянні з тими, хто лягає пізніше», – прокоментував доктор Михайло Яковлєв.

Джерело

Поділись


Новини партнерів