Найдешевший і найефективніший метод позбутись зайвої ваги і тиску

Фахівці наголошують: ходіння – це найдоступніший вид спорту. То скільки треба ходити, аби почуватися відмінно? Як правильно ходити? Видання “Добрий лікар” розмовляло про це з Лілією Проць, чемпіонкою світу з паверліфтингу.

– Розкажіть, чому треба більше ходити?

– Сучасні люди провадять малорухливий спосіб життя, тому частіше хворіють – насамперед на гіпертонічну хворобу, цукровий діабет, значно більше стає тих, хто схильний до ожиріння. А найпростіший спосіб підтримувати себе у відмінній фізичній формі та покращувати своє здоров’я – якомога більше ходити.

– Скільки потрібно проходити щодня?

– Британський департамент охорони здоров’я зробив заяву, що для підтримки здоров’я кожній людині потрібно робити на день 10 тисяч кроків (приблизно 6 – 7 кілометрів). ВООЗ повністю погодилася з англійцями і цю цифру винесла як рекомендацію для систем охорони здоров’я всіх країн. Ходити бажано кожного дня. Це можна робити як дорогою на роботу чи у справах, так і спеціально виділяти час для ходьби.

– Чи є певні рекомендації для здорової ходьби?

– Оздоровчі прогулянки спершу можуть тривати 10 – 20 хвилин. Слід поступово збільшувати час тренувань, довести до однієї, а пізніше й до півтори години. Найкращий час для занять – з 7-ї до 8-ї ранку та у вечірні години – з 17-ї до 19-ї. На початку оздоровчих тренувань достатньо пройти всього 1 – 1,5 кілометра, а вже через 4 – 5 тижнів ви зможете збільшити не тільки темп ходи, але й відстань.

Щоб постійно бути у гарній фізичній формі, людина повинна проходити щонайменше 3 кілометри на день. Важливо при цьому не забувати контролювати свій пульс. У людей від 20 до 30 років він повинен бути в межах 145 – 155 ударів за хвилину, від 30 до 40 років – 135 – 145, від 40 до 50 років – 125 – 135, від 50 до 60 років – 110 ударів.

Читайте також: Ці популярні напої дуже шкідливі для чоловіків

Після закінчення ходи для відновлення функцій дихання, кровообігу та нормалізації енергетичного обміну в м’язах не слід раптово зупинятися. Треба протягом 5 – 6 хвилин рухатися повільніше і завершити ходу у повільному темпі.

Рекомендую, перш ніж приступити до занять, вибрати відповідний маршрут. Він повинен бути максимально віддалений від проїжджої частини. На цьому маршруті обов’язково намітьте зупинки, де ви можете відпочити та виконати кілька вправ.

Джерело

Поділись


Новини партнерів