Названий дешевий продукт, який допоможе при захворюваннях серця

Дорогі ліки можуть дозволити собі далеко не всі люди, які страждають від захворювань серцево-судинної системи. Але виявляється, що допомогти “сердечникам” може один з найдоступніших продуктів.

За словами дієтологів, буряк, який відноситься до дешевих продуктів, допомагає оздоровити серце і поліпшити його роботу. У цьому овочі містяться натрій і кальцій, що забезпечують нормальну циркуляцію крові.

До складу буряка входить більше 50% натрію і 5% кальцію. Експерти кажуть, що саме таке співвідношення цих елементів забезпечує оптимальну розчинність кальцію в крові. Тому буряк позитивно впливає на стан кровоносних судин. Завдяки йому кровоносна система підсилює захист перед негативним процесом затвердіння судинної тканини. Крім того, вживання буряка береже від стрибків артеріального тиску та інших проблем, пов’язаних з роботою серцево-судинної системи.

За словами фахівців, необхідно регулярно вживати буряковий сік. Він сприяє розширенню судин, що особливо корисно для людей, які страждають від гіпертонії. Також сік буряка здатний поліпшити пам’ять при атеросклерозі. Крім цього, він заспокоює нервову систему, допомагає досягти стану рівноваги і спокою.

Читайте також: Потужний засіб, який покращує пам’ять на 80%

Вчені говорять, що для профілактики роботи кровотворних органів слід регулярно пити по 50-100 мл бурякового соку 3-4 рази на добу. Проте, експерти відзначають, що пити сік буряка потрібно обережно. Наприклад, для початку його варто змішувати з морквяним соком.

Джерело

Поділись


Новини партнерів