Чому варто тримати вдома пляшечку лавандової олії

Лавандова олія – це ефірна олія рослини з родини глухокропивових або губоцвітих. Відомо, що вона має ряд корисних властивостей, тому її часто використовують для оздоровчих процедур. Наприклад, ефірні олії широко застосовуються у ароматерапії, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

В ароматерапії застосовуються також олія ромашки, жасмину, м’яти та троянди. Вона має позитивний вплив на тіло та розум. Ароматерапію людство використовувало здавна.

Ось кілька корисних властивостей лавандової олії, про які вам варто знати:

Лавандова олія покращує стан шкіри та волосся. Часто вона входить до складу косметичних засобів, оскільки зменшує випадання волосся та стимулює його ріст. Крім того, вона допомагає знищити вошей та гнид, а також позбутися лупи. Лавандова олія дуже багата на антиоксиданти, тому вона чудово живить шкіру та запобігає передчасному старінню.

Найвідоміша корисна властивість лавандової олії – це її заспокійливий ефект. Вдихання її парів виявилось ефективним при лікуванні нервових порушень. Лавандова олія полегшує симптоми тривоги, втоми, стресу та депресії. Також вона допомагає полегшити біль та нудоту.

Дослідження показали, що лавандова олія допомагає зменшити біль у спині, головний біль та біль у суглобах. Використовуючи при масажі живота, можна полегшити менструальний біль.

Лаванда та її олія мають приємний свіжий аромат. Вона позитивно впливає на наш розум та допомагає покращити настрій.

Часто лавандову олію застосовують, щоб покращити якість сну. Вона допомагає розслабитись та заспокоїтись, що прискорює засинання та робить сон більш глибоким. Лавандова олія може допомогти при лікуванні розладів сну.

Але врахуйте – скільки б лавандова олія не мала переваг, зажди потрібно пам’ятати про можливі побічні ефекти. Вона може спричинити подразнення або алергічну реакцію у деяких людей, що призведе до головного болю, нудоти та ознобу. Також ефірні олії не можна комбінувати з деякими ліками.

Поділись


Новини партнерів