Стало відомо, чи може лупа призвести до втрати волосся

Випадання волосся – це норма, здорова людина втрачає від 50 до 100 волосин щодня навіть не помічаючи цього. Інколи втрата волосся є постійною, найчастіше це зумовлено генетикою. Однак переважно втрата волосся тимчасова і на місці волосини, що випала, виростає нова, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Втрата волосся може бути спричинена багатьма факторами, наприклад хворобами, сильним стресом, проходженням антиракової терапії, різкою втратою ваги та дефіцитом заліза.

Лупа не належить до причин випадання волосся, але вона з ним пов’язана. Це поширене захворювання шкіри голови, через яке у волоссі з’являються білі чи сіруваті лусочки шкіри.

Лупа може викликати сухість шкіри голови та свербіж, через який ви можете випадково залишити подряпини. Часто ці подряпини є причиною пошкодження волосяних фолікул і збільшують втрату волосся. Тож лупа впливає на випадання волосся лише опосередковано і не може стати причиною облисіння.

Крім того, всупереч поширеній думці, лупа не є наслідком недотримання правил особистої гігієни. Вона може бути викликана багатьома захворюваннями, як себорейний дерматит, стригучий лишай та екзема. У холодні погоду чи сильний стрес її може стати більше. Коли людина перебуває в стресі, волосся також випадає більше, що і послужило причиною виникнення міфу про те, що лупа викликає втрату волосся.

Поділись


Новини партнерів