Чому так важливо видаляти відмерлі частинки шкіри

Шкіра може втратити привабливість з різних причин. Однією з них може бути накопичення відмерлих клітин шкіри. Час від часу наша шкіра оновлюється і відмерлі частинки шкіри можуть забиватися в пори разом з брудом і надлишком шкірного жиру, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Крім того, відмерлі частинки шкіри можуть бути причиною появи сухих ділянок шкіри, лущення та ранніх ознак старіння. Саме тому дуже важливо регулярно проводити пілінг. Це очистить шкіру від мертвих клітин та забруднень. Також пілінг допомагає вашій шкірі краще вбирати засоби для догляду за нею.

Є декілька способів провести пілінг в домашніх умовах:

По-перше, ви можете приготувати домашній скраб, що відповідає вашому типу шкіри. Наприклад кавовий скраб, який зараз дуже популярний. Потрібно лише змішати мелену каву з кокосовою олією і користуватись цією сумішшю для відлущування шкіри. Для жирної шкіри можна скористатись поєднанням меду та цукру, які повернуть вашій шкірі природне сяйво.

По-друге, ви можете придбати скраб у крамниці. Їх зараз є безліч, на будь-який смак і гаманець. Вони продуються у сухому вигляді, вологому та рідкому, можуть бути як жорсткими, так і вкрай делікатними. Перш, ніж купувати скраб, потрібно визначити свій тип шкіри. Тим, у кого суха або чутлива шкіра, краще віддати перевагу м’яким засобам.

По-третє, відмерлі частинки шкіри можна видалити спеціальною щіткою. Для цього підбирають зазвичай щітку з м’якою щетиною. Шкіру відлущують сухою щіткою за допомогою кругових рухів. Однак, перш, ніж застосувати цей метод, варто проконсультуватися з дерматологом.

Після того, як ви проведете пілінг, не забудьте ретельно зволожити шкіру. Відлущуйте відмерлі частинки обережно, щоб не пошкодити її.

Поділись


Новини партнерів