Як отримати бездоганну шкіру за допомогою молока

Відомо, що молоко корисне для кісток та м’язів. Куди рідше згадується про його користь для шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на Swirlster.

Молоко містить багато необхідних для шкіри речовин. Наприклад, вітамін А, який допомагає боротись із сухістю та старінням шкіри, вітамін D, який стимулює вироблення колагену та зменшує пігментні плями. Крім того, в молоці містяться вітамін В6, який сприяє оновленню клітин, В12, який підтримує тонус шкіри, а також молочну кислоту, калій, кальцій, магній та селен.

Ось, як можна використовувати молоко для краси вашої шкіри:

Як природний очищувач. Сире молоко чудово видаляє бруд та стягує пори. Так воно запобігає появі прищів та вугрів. Просто нанесіть трохи молока на ватний диск і  протріть ним обличчя. Цю процедуру потрібно повторювати двічі на день.

Як зволожуючий засіб. Молоко зволожує та живить шкіру, а також пом’якшує і захищає від зовнішніх пошкоджень. Щоб скористатись цими перевагами, нанесіть молоко на шкіру обличчя і дайте йому висохнути. Через 15-20 хвилин вмийтесь холодною водою. Не торкайтесь обличчя, доки молоко не висохне. Це допоможе запобігти пересиханню шкіри.

Для видалення засмаги. Нерівномірна засмага – це поширена проблема в літній сезон. Молочна кислота ефективно освітлює шкіру і видаляє сухі клітини шкіри. Також молоко допомагає заспокоїти шкіру після сонячного опіку. Просто замочіть чисту ганчірку у молоці і покладіть її на уражену ділянку шкіри. Дайте їй полежати кілька хвилин. Проводьте таку процедуру тричі на тиждень перед тим, як піти у душ.

Для пілінгу. Молоко живить шкіру та робить її більш пружною, а завдяки молочній кислоті воно ще й делікатно видаляє відмерлі клітини шкіри та надлишок шкірного сала.  Крім того, молоко пришвидшує загоєння дрібних пошкоджень шкіри.

Поділись


Новини партнерів