Як позбутись білих та чорних вугрів

Білі та чорні вугрі можуть зробити колір вашої шкіри нерівномірним. Часто вони є побічним результатом акне. Те, як ви лікуєте чорні вугрі, має відрізнятись від лікування звичайних прищів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Є кілька кроків, які ви повинні зробити, щоб позбутись вугрів. Перш за все, не потрібно використовувати пінисті продукти, а також не наносити на шкіру кожен новий продукт, що вам трапиться. Шкіру необхідно регулярно очищувати, зволожувати і відлущувати, щоб запобігти появі вугрів, прищів та покращити колір шкіри.

Якщо у вас нерівний тон шкіри, вугрі або ваша шкіра надміру жирна, ось кілька порад, що можуть вам допомогти:

Вмивайтесь двічі на день. Так ви зможете видалити надлишок шкірного сала, пил, рештки макіяжу та інші забруднення, що покращить тон шкіри та поверне їй сяйво. Намагайтесь використовувати гелі, а не пінки, вони не так сильно сушать шкіру.

Проводьте відлущування. Це дозволить видалити відмерлі клітини шкіри. Чорні та білі вугрі виникають через заблоковані шкірним салом та мертвими клітинами шкіри пори. Для відлущування підходять скраби та пілінги з саліциловою, гліколевою або молочною кислотою.

Не намагайтесь видавлювати прищі та вугрі. Це погіршує запалення і травмує шкіру.

Введіть у свою рутину по догляду за шкірою ретинол. Він захищає від дії вільних радикалів, стимулює вироблення еластину та колагену, сприяє рівномірному розподіленню меланіну по шкірі та зменшує запалення.

Використовуйте очищувальні маски. Маски можуть миттєво очистити пори, але будьте обачними. Обирайте ті, які ніжно очищують шкіру, не викликаючи подразнень. Зверніть увагу на варіанти з глиною, вони найбільш універсальні.

Поділись


Новини партнерів