4 натуральні домашні засоби для догляду за шкірою

Шкіра – найбільший орган нашого тіла. Також вона є одним з найважливіших органів чуття, який дозволяє нам відчувати дотики, тепло, холод, тощо. Косметична галузь стрімко розвивається і зараз безліч брендів пропонують тисячі засобів для догляду за шкірою, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Однак, часто ми навіть не помічаємо, скільки грошей витрачаємо на засоби, які, по суті, не дають ніякого результату. А в деяких випадках ви навіть ризикуєте отримати алергію. Карантин змусив багатьох переглянути свою рутину по догляду за шкірою та звернути увагу на натуральні та легкодоступні продукти, які є на кожній кухні. Ось декілька продуктів, які ви можуть вам допомогти у  догляді за шкірою, а також способи їх використання:

Сире молоко. Сире молоко переважно використовується для очищення шкіри, але в літній сезон його можна використовувати також для того, аби освітлити шкіру від небажаної засмаги. Крім того, воно може освіжити в сильну спеку.

Як використовувати: Змочіть ватний диск у некип’яченому молоці та нанесіть його на шкіру обличчя та шиї тонким шаром. Через 10-15 хвилин змийте його водою. Проводьте таку процедуру щоранку.

Мед. Мед часто використовують, як домашній засіб проти застуди та грипу. Але його антибактеріальні властивості можуть стати у нагоді і при догляді за шкірою. Крім того, мед зволожує та живить шкіру, усуваючи лущення та сухість.

Як використовувати: Його можна використовувати як самостійний засіб, або ж виготовляти маски, де він буде комбінуватись з іншими інгредієнтами. В першому випадку нанесіть його пальцями на шкіру та розподіліть тонким шаром. Залиште його хвилин на 20, після чого вмийтесь звичайною водою.

Нутове борошно. Нутове борошно чудово очищує та відлущує відмерлі частинки шкіри.

Як використовувати: Змішайте нутове борошно з куркумою, а також медом чи лимонним соком, щоб утворилась паста. Нанесіть суміш на обличчя та дайте їй висохнути. Після цього помасажуйте обличчя мокрими руками та вмийтесь.

Цукор. Гранули цукру – це один з найпопулярніших відлущувачів, який використовується і у домашній, і у фабричній косметиці. З ним треба бути обережним на шкірі обличчя, яле його часто використовують у скрабах для губ та тіла.

Як використовувати: Змішайте чайну ложку цукру або цукрової пудри з чайною ложкою лимонного соку. За необхідності додайте води. Добре перемішайте. Цю суміш можна використовувати для обличчя та шиї. Для виготовлення скрабу для губ потрібно змішати трохи цукру з чайною ложкою коксової олії.

Поділись


Новини партнерів