Яке значення має піт для здоров’я вашої шкіри

Подобається нам це, чи ні, а потовиділення – це одна з головних ознак здорового тіла та шкіри. Влітку піт та відчуття вологості можуть дратувати, але саме потовиділення допомагає нам регулювати температуру тіла та уникнути перегрівання, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

І хоча багато хто вважає, що піт робить шкіру жирною та блокує пори, це зовсім не так. Насправді, якщо ви не пітнієте, то, швидше за все, ваші пори вже заблоковані і у вас ось-ось з’являться висипи. А піт може бути навіть корисним для вашої шкіри.

Перш за все, разом з потом з організму виводяться шкідливі речовини, які, залишаючись всередині тіла, можуть завдати шкірі школи та спричинити появу прищів і забивати пори.

Також піт виводить на поверхню шкіри мінеральні речовини та природну сіль, які допомагають очистити забиті пори та видалити відмерлі клітини шкіри. Піт допомагає зволожити суху шкіру.

Крім того, що піт зволожує шкіру, він також робить її більш сяючою. Якщо ви колись дивилися в дзеркало після інтенсивного тренування, то мали помітити, що шкіра стає більш свіжою та чистою. Це тому, що піт вивів з неї весь бруд та відмерлі клітини, які робили її тьмяною.

Таким чином, потовиділення потрібне не лише для терморегуляції, а і для підтримки здоров’я та краси вашої шкіри.

Поділись


Новини партнерів