3 рецепти масок для догляду за жирною шкірою

Одна з найпоширеніших помилок тих, хто має жирну шкіру – це використання надто агресивних засобів для догляду, які її знежирюють. Насправді це тільки погіршує ситуацію, оскільки позбавлена природних олій шкіра намагається виробити більше шкірного сала, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Тому важливо використовувати правильні компоненти для догляду за шкірою, які б її не пересушували. Надлишок шкірного сала може забивати пори, однак з цим легко впоратись у домашніх умовах за допомогою інгредієнтів, що є практично на кожній кухні.

Ось три рецепти масок, які ідеально підійдуть людям з жирною шкірою:

Рецепт 1: Яєчний білок + Огірок + М’ята. Один з найкращих інгредієнтів для жирної шкіри – яєчний білок. Він допомагає підтягнути шкіру, звузити пори і прибрати зайву олію. Огірки допоможуть заспокоїти шкіру. Нарешті, м’ята, яка має потужні антибактеріальні властивості і містить саліцилову кислоту, допомагає боротися з запаленнями.

Рецепт 2: Банан + лимонний сік + оливкова олія. Банани можуть допомогти позбутись відмерлих частинок шкіри та надлишку шкірного сала. Лимони, які мають високу кислотність, також допомагають прибрати з обличчя зайвий жир. Нарешті, кілька крапель оливкової олії, змішані з цими інгредієнтами, можуть допомогти боротися з вуграми та живлять вашу шкіру.

Рецепт 3: Нутове борошно + куркума + йогурт. Нут – один з найкращих інгредієнтів для догляду за жирною шкірою. Він допомагає відлущувати відмерлі клітини шкіри та допомагає регулювати виділення шкірного сала. В поєднанні з куркумою нутове борошно допомагає очистити шкіру. Куркума відома своїми антисептичними властивостями, вона допоможе загоїти прищі та запобігти подальшим запаленням. А йогурт прекрасно зволожує шкіру.

Поділись


Новини партнерів