Як приготувати сухий шампунь в домашніх умовах

Бувають випадки, коли волосся стало жирним, але на миття та укладку немає часу або ж просто немає можливості помити голову. Тоді врятувати може сухий шампунь. Хоча його не варто використовувати постійно і він лише візуально освіжить волосся, в таких ситуаціях він незамінний.

Сухі шампуні можна придбати в магазині, але також їх досить легко приготувати вдома з інгредієнтів, що є практично на будь-якій кухні, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Є кілька варіантів домашнього сухого шампуню. Перший включає звичайну харчову соду та мелену вівсянку. Пропорції повинні бути однаковими, але точна кількість залежить від довжини вашого волосся та його забрудненості. Сода видалить надлишок жиру з волосся і позбавить його від неприємного запаху. А вівсянка подбає про шкіру голови завдяки своїм антиоксидантним властивостям.

Другим варіантом є суміш кукурудзяного крохмалю та рисового борошна. Вам знадобиться по 2 столові ложки кожного інгредієнта. Добре їх перемішайте і нанесіть на шкіру голови за допомогою пензлика. Крохмаль поглине зайвий жир, а кукурудзяна мука захистить волосся від шкідливого УФ-випромінювання.

Також кукурудзяний крохмаль можна скомбінувати з какао та корицею. Цей варіант добре підходить тим, хто має сухе волосся. Потрібно взяти по ложці кожного інгредієнта і ретельно перемішати їх. Крохмаль видалить з волосся бруд та жир, а какао та кориця повернуть вашому волоссю блиск та нададуть йому приємного аромату.

Поділись


Новини партнерів