Як світло комп’ютерів та смартфонів шкодить нашій шкірі

Ви витрачаєте багато часу, переглядаючи стрічку новин у соцмережах? Або ж проводите довгі години за комп’ютером, працюючи над важливим проектом? Що ж, для вас є невтішні новини. Дослідження свідчать про те, що світло, яке випромінюється ноутбуком та смартфонами, не тільки послаблює зір, але й сильно впливає на шкіру, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Усі ми розуміємо шкоду УФ-променів, які випромінює Сонце. Ми вживаємо різних заходів, аби вберегтися від нього, носимо закритий одяг, користуємось сонцезахисною косметикою, тощо. Однак про шкоду синього світла, яке випромінюють екрани, знають не так багато людей.

Блакитне світло, що випромінюється більшістю екранів, – це світло короткої довжини хвилі, яке випромінює багато енергії. Враховуючи той факт, що ми піддаємось впливу цього шкідливого світла майже постійно, це стало серйозною проблемою.

Певна кількість блакитного світла, яке надходить до нас від Сонця, може бути нешкідливою і навіть корисною. Але світло від екранів корисних ефектів не має. Воно може пришвидшити старіння шкіри та появу зморшок. Крім того, синє світло може спричинити гіперпігментацію та втрату пружності шкіри. Колаген руйнується через світло екранів та моніторів.

Хоч би як важливо не було захистити свою шкіру від шкідливого випромінювання, ми не можемо повністю відмовитись від ноутбуків та смартфонів. Єдина можливість вберегти свою шкіру від впливу синього світла – це користуватись кремом з фактором захисту від сонця навіть у приміщенні. Обирайте крем з найбільшим SPF, який доступний. Це захистить вашу шкіру і від пошкоджень, завданих світлом екранів, і від впливу сонячних променів, які проникають через вікна.

Поділись


Новини партнерів