5 домашніх засобів, які ви ніколи не повинні наносити безпосередньо на обличчя

Під час карантину багато з нас проводять час вдома, експерементуючи з різними рецептами домашніх масок та скрабів. Однак слід розуміти, що не всі вони корисні, чи хоча б безпечні, пише Жіночий світ.

Деякі інгредієнти, що входять до багатьох рецептів домашньої косметики фахівці ні в якому разі не рекомендують наносити прямо на обличчя.

Наприклад, лимонний сік. Він має високу кислотність і може пошкодити вашу шкіру. Його можна використовувати, якщо в процесі приготування маски лимонний сік розбавляється іншими інгредієнтами і входить до її складу в невеликій кількості. Але все одно рекомендується випробувати таку маску чи скраб на невеличкій ділянці шкіри, аби впевнитись, що вони не викличуть подразнення, перед тим, як наносити їх на обличчя.

Один з популярних способів боротьби з прищами – наносити на них зубну пасту. Але вона, окрім того, що підсушує сам прищ, може також пересушити шкіру навколо нього і спровокувати ще більше висипань.

Харчова сода, як і лимонний сік, не повинна використовуватись прямо на шкірі в нерозбавленому вигляді. Це може спровокувати сильні подразнення, особливо якщо шкіра чутлива. Сода – це лужна речовина, і вона може спричиняти хімічні опіки.

Оцет. Не важливо, використовуєте ви звичайний столовий оцет, чи яблучний, ви повинні знати, що наносити його прямо на шкіру небезпечно. Це може призвести до подразнення чи навіть ушкодження шкіри, а в комбінації з впливом сонячних променів може призвести до виникнення гіперпігментації.

Сіль та цукор – поширений інгредієнт не тільки домашніх, а і магазинних скрабів. Але такі абразивні компоненти підходять далеко не всім. Річ у тім, що вони можуть мати гострі краї, які в процесі використання скрабу, можуть пошкодити шкіру. Тому для тих, у кого шкіра чутлива, така косметика не підходить, де б вона не була виготовлена.

Поділись


Новини партнерів