Градієнтний манікюр: як вибрати ефект омбре

Не можеш вибрати один колір лаку для нігтів? Тоді спробуй зробити градієнтний манікюр: у цьому випадку знадобляться два або три відповідних відтінки. Покриття з плавним переходом з одного кольору в інший завжди виглядає дуже ефектно. Але зверни увагу на техніку виконання, щоб дизайн був модним і сучасним.

Градієнтний манікюр або, як його ще називають, дизайн з ефектом омбре буває декількох видів: вертикальний і горизонтальний, а також градієнт з переходом. Для кожної техніки незмінним залишається використання різних відтінків лаку і плавний перехід між ними, так звана розтяжка.

Метод градієнтного манікюру з розтяжкою від нігтя до нігтя вже втратив свою актуальність. Але, по правді кажучи, це найпростіша техніка з можливих: адже для того, щоб створити ефект омбре, тобі не знадобляться особливі навички і додаткові інструменти. А ось п’ять лаків для покриття кожного пальця будуть просто необхідні. Причому для плавного переходу відтінків засоби для покриття повинні бути з однієї кольорової палітри, починаючи від світлого до темного. Так, це простий «ледачий» варіант, але вже несучасний. Якщо ти стежиш за модними тенденціями, краще вибрати горизонтальний або вертикальний дизайн градієнту.

Горизонтальний градієнт вважається класичним варіантом, тому він такий популярний серед любительок цього незвичайного дизайну. В даному випадку створюється плавний перехід відтінків від основи нігтя до кінчика. Можеш вибрати більше двох лаків для нігтів, але пам’ятай, чим більше кольорів ти вирішиш використовувати, тим різкішою буде «розтяжка». До речі, з дизайном покриття можна поекспериментувати. Пастельні відтінки підійдуть для романтичного образу, а насичені контрастні кольори допоможуть зробити яскравий акцент. Найкраще горизонтальне омбре виглядає на довгих нігтях.

Ще один вид дизайну з ефектом омбре виконується завдяки вертикальному переходу одного відтінку в інший. Такий градієнтний манікюр допоможе візуально подовжити нігтьову пластину, тому підходить абсолютно всім. Щоб «розтягнути» кольори, потрібно плавно рухатися від одного бокової основи нігтя до іншої. У вертикальному градієнтному манікюрі краще використовувати не більше двох кольорів лакового покриття, щоб отримати бажаний результат.

Поділись


Новини партнерів