Фахівці назвали 14 хитрощів для боротьби з пошкодженням волосся

Якщо ви втомилися від “ефекту гнізда” на голові, не варто засмучуватись. Усі час від часу стикаються з пошкодженням волосся, пише Women’s Health. І хоча нам не вдасться позбутися його назавжди, перукарі та косметичні бренди пропонують багато рішень цієї проблеми.

Переконайтесь, що волосся зволожене. Почнемо з основ – шампуню та кондиціонера. Пересушування – головна причина пошкодження волосся. Для запобігання пересушуванню обирайте засоби, що мають у складі гілауронову кислоту або кокосову олію.

У подорож завжди беріть додаткові засоби для захисту волосся. Наприклад, якщо там, куди ви їдете, клімат сухий та спекотний, прихопіть зволожуючу олійку.

Не скупіться на кондиціонер. Знаменитий перукар Марк Таунсенд рекомендує використовувати холодну воду для промивання волосся після миття голови і обов’язково використовувати кондиціонер. Він пояснює це тим, що кутикула нашого волосся схожа на черепицю, і гаряча вода її піднімає. Холодна ж вода навпаки, ущільнює кутикулу, а кондиціонер зміцнює, роблячи волосся гладеньким і на вигляд, і на дотик.

Регулярно обрізайте кінчики. Обстригання кінчиків волосся кожні вісім тижнів дозволяє значно знизити рівень пошкоджень. Перукарі кажуть, що навіть посічені кінчики не такі страшні, як обламані, бо вони втрачають вологу з величезною швидкістю.

Використовуйте сухий кондиціонер. Це допоможе вам привести волосся до ладу просто на ходу.

Використовуйте металевий гребінець. За словами відомої перукарки Джастін Мар’ям, металеві гребінці краще знімають з волосся статичний заряд.

Використовуйте рушник з мікрофібри. Бавовняні рушники можуть бути надто жорсткими для того, щоб витирати наше делікатне волосся, вони навіть можуть ламати його. Замість цього краще промокнути волосся рушником з мікрофібри, а потім зібрати його в тюрбан до висихання.

Завжди використовуйте фен. Потік прохолодного повітря з фену так само добре “запечатує” кутикулу волосся, як і холодна вода.

Не перестарайтеся. Винуватцем пошкодження волосся може стати надто часте миття. Ви просто пересушуєте волосся та шкіру голови, пояснює Лорін Ван Зандт, професійний стиліст та засновник MISSIO Hair. Звісно ж, занадто рідко мити голову теж не добре, експерти радять робити проміжки у два-три дні.

Спробуйте лікувальні маски. Експерти рекомендують робити маски для волосся один-два рази на тиждень. Найкраще обирати ті, у складі яких є олія макадамії, гліцерин та арганова олія. Вони прекрасно зволожують і їхній ефект відчувається довго.

Регулярно змінюйте свої гребінці та щітки. Коли ви розчісуєтесь гребінцем з поламаними зубцями або щіткою, зі щетинок якої зірвалися захисні кульки, ваше волосся контактує з грубим пластиком, що може призводити до появи посічених кінчиків та пошкоджень.

Не зловживайте лаком для волосся. Пам’ятаєте, як важко вкладати сухе волосся? Ну а в лаку, який часто містить спирт, ефект такий – він пересушує вже укладене волосся, фіксуючи зачіску. Надто часте використання лаків може пересушити волосся і призвести до пошкоджень.

Купіть шовкову наволочку. Ця гладенька тканина запобігає тертю і волосся не буде пошкоджуватись під час сну.

Спробуйте лікування кератином. Коли нічого не допомагає, краще спробувати те, що можуть запропонувати салони краси, наприклад, лікування кератином. Ця процедура може тривати до кількох годин, а ефект може спостерігатись до кількох місяців. Лікування, безумовно, дороговартісне, але дуже дієве.

Поділись


Новини партнерів