Масаж равликами і інші дивні б’юті-процедури, на які не варто витрачатися

Заради краси і молодості багато хто готовий терпіти біль і віддавати будь-які гроші. На жаль, деякі підприємливі люди користуються цим і пропонують абсолютно непотрібні процедури… Як тобі пропозиція застосувати пташиний послід або зробити масаж равликами? За допомогою експерта ми розібрали найдивніші пропозиції на б’юті-ринку, щоб зрозуміти, чи варто витрачати на них час і гроші.

Масаж равликами

Популярна в Азії процедура – масаж обличчя великими живими равликами. Вона, звичайно, не для людей зі слабкими нервами! Але, навіть якщо ти готова відкинути страх і огиду заради краси, особливого сенсу в ній немає. Хіба що короткочасний ефект зволоження, якого можна досягти куди більш гуманними способами. Ставка робиться на равликовий слиз – це відомий інгредієнт південнокорейської косметики. Він містить муцин, який нібито підвищує пружність шкіри і бореться зі старінням, підвищуючи вироблення колагену. Однак муцин в складі косметики – це оброблений в лабораторії, очищений компонент, і він не має нічого спільного з муцином в слизу живого равлика. Крім того, молекули равликового слизу занадто великі, щоб проникнути в глибокі шари епідермісу і надати хоч якийсь ефект. А ось отримати алергічну реакцію в результаті процедури – це запросто!

«Золота маска»

Маски з золота вперше з’явилися в Японії. В першу чергу це чудовий маркетинговий хід найдорожчих салонів Токіо. Принцип простий: на очищену шкіру накладаються найтонші пластини золотої фольги. Можу сміливо стверджувати, що це скоріше розвага для багатих, ніж косметична процедура. На тонус і пружність шкіри метал не має позитивного ефекту. Втім, процедура, принаймні, безпечна. Золото рідко викликає подразнення, адже більшість людей без проблем носять золоті прикраси. Вердикт «золотій масці»: для Селфі в Instagram – відмінно, а ось якщо ти очікуєш anti-age-ефекту і підвищення тонусу шкіри – марно.

Дорогоцінний масаж

Перловий або діамантовий масаж – американський винахід, який з’явився в США в мережі спа-готелів Дональда Трампа. Такий ж марний і дорогий, як і «золоті маски». Поясню: будь-який грамотний масаж, виконаний косметологом, покращує кровотік і активізує потік лімфи. Результат хорошого масажу обличчя завжди позитивний – м’язи розслаблюються, шкіра приходить в тонус, поліпшується колір обличчя, з’являється здоровий рум’янець. Однак використовувати дорогоцінні камені для цього зовсім не обов’язково – натуральні перли не зроблять на шкіру ніякого впливу.

«Маска гейші»

Під гарною назвою « Маска гейші» ховається не найприємніша процедура – нанесення на обличчя пташиного посліду. Цікаво, що ця послуга вперше з’явилася в Нью-Йорку, а не на батьківщині гейш – в Японії. В якості основи для маски використовується очищений послід японського солов’я. Обіцяний результат – відбілювання, боротьба з пігментними плямами і зволоження. За легендою, цю процедуру дуже люблять Вікторія Бекхем і Том Круз. Маски з солов’їного посліду гейші дійсно робили в далекій давнині за відсутністю кращих засобів. А ще вони використовували, наприклад, рисове борошно в якості пудри. Але ми ж так не робимо, правда? Подібні процедури можна порівняти з будь-якими народними засобами – масками зі сметани і кефіру, яєчних жовтків і коньяку. Обличчя, можливо, і стане трохи більш гладким відразу після процедури, але ніякого істотного ефекту не буде. Молекули посліду, продуктів харчування та інших «секретних інгредієнтів» в шкіру не проникають, а можуть викликати лише подразнення або алергію.

Маска з ікри

«Ікряна маска» – послуга, яка вперше з’явилася в одному відомому римському салоні. Маркетологи розраховували на юних IT-girls, які хочуть прийти в себе після вечірки і підготувати обличчя до наступного виходу в світ. Спочатку робиться легкий масаж і очищення шкіри, потім наноситься маска з ікри. Червоної або чорної – не уточнюється. На жаль, але це чергова даремна процедура. Наші шкіра, волосся і нігті дійсно потребують омега-3. У косметології є лінійки професійних засобів, що містять невеликі дози поліненасичених жирних кислот, які допоможуть пом’якшити та зволожити шкіру обличчя, проте антивікового ефекту від них чекати не варто. Краще вживай поліненасичені жирні кислоти в їжу – рибу, ікру або риб’ячий жир в капсулах.

ДЖЕРЕЛОCosmopolitan
Поділись


Новини партнерів