Як потрібно зволожувати шкіру під час холодів?

Якщо не хочете зустріти весну з сухою, зневодненою і проблемною шкірою, слід подбати про її зволоження. Опалювальні прилади роблять повітря в будинку сухим, що провокує появу проблем з шкірними покривами, саме тому в холодну пору року шкіра страждає від нестачі вологи набагато більше, ніж в будь-яку іншу пору року. Вирішити проблему допоможуть прості, але ефективні поради:

  • Завжди майте при собі термальну воду і зволожуйте обличчя як мінімум кілька разів на день. Перевагою цього засобу є і те, що його можна наносити поверх макіяжу і при цьому косметика не втрачає стійкості.
  • Кімнатні рослини забезпечують приміщення не тільки киснем, а й ефективно зволожують його.
  • Розвішуйте на батареях мокрі рушники. Вони будуть випаровувати вологу, тим самим позбавляючи від сухості повітря.
  • Вибирайте креми для обличчя з ефектом зволоження. Ще один варіант – на початку дня використовувати живильний крем, а перед сном наносьте зволожуючий.
  • Від нестачі вологи може страждати і суха, і жирна, і комбінована і нормальна шкіра. Тому вибирайте догляд залежно від її типу.

Для жирної шкіри пілінги краще не робити частіше одного разу на тиждень. При цьому сам скраб повинен мати зволожуючий ефект і містити фруктові кислоти. Те ж саме стосується масок, які не рекомендується робити частіше, ніж раз в півтора-два тижні. Не забувайте щодня користуватися тоніком. Для жирної шкіри краще всього підійде засіб на основі кисломолочного продукту.

Нормальній шкірі підійде пілінг раз на два тижні. Він забезпечить ефективну очистку пор, не дратуючи при цьому шкірні покриви. Раз на тиждень можна робити сирну маску з оливковою олією, яка крім зволоження забезпечує шкірі живлення, м’якість і рівний колір.

Для сухої шкіри підійдуть засоби з дрібними скрабуючими частинками, але користуватися ними краще по мінімуму – раз в 2-3 тижні. Особливо якщо на шкірі є роздратування, лущення та інші супутні проблеми. Зберегти вологу в шкірі допоможе зволожуючий крем, який містить пом’якшувальні речовини. Раз на тиждень можна зробити домашню маску з вівсянки, банана і олії зародків пшениці.

Поділись


Новини партнерів