Як зробити волосся густим і сильним – прості домашні способи

Прості та ефективні способи, які дозволять зробити волосся густим і сильним в домашніх умовах. Лайфхаки актуальні для коротких, довгих і середніх пасом, пише Жіночий Світ.

У цій статті ми поділимося з вами кращими методами, як відростити дуже густе волосся швидко і без серйозних витрат.

Як зробити волосся густим і товстим – найефективніші методи

Густе і товсте жіноче волосся – це не завжди результат дорогих процедур в салонах краси. Поліпшити стан локонів можна і своїми силами. Головне правило – регулярність. Читайте про базові принципи догляду за тонкими і рідкими пасмами.

Щоб волосся стало густішим, використовуйте спеціальний шампунь і кондиціонер

Додавайте в догляд засоби без парабенів і сульфатів, особливо якщо у вас чутливі і пошкоджені пасма. Агресивні продукти для догляду добре піняться і разом з цим змивають натуральний шар шкірного сала, що в підсумку травмує шкіру голови і сушить її. Щоб волосся залишалося густим і сильним, необхідно зберігати ліпідний бар’єр і користуватися ніжною hair-косметикою, яка не викликає роздратування.

Пробуйте стайлінг з ефектом об’єму

Як зробити волосся красивим, густим і об’ємним? Відповідь – потрібно використовувати засоби укладання, які додають об’єму і візуально ущільнюють структуру локонів. Вибирайте стайлінг з легкою пишної текстурою, наприклад муси, спреї або пінки.

Зробіть об’ємні хвилі для миттєвого результату

Один з варіантів швидкого укладання – легкі хвилі. Використовуйте щипці для завивки, щоб зробити кучері по всій довжині. Пишні локони не тільки візуально розширять пасма, але й додадуть їм об’єму. Перед термоукладкою нанесіть захисний спрей, щоб не пошкодити волосся.

Глибоко очищайте шкіру голови раз на тиждень

Доглядайте не тільки за волоссям, але і за шкірою голови, адже від її стану залежить і якість пасом. Обов’язково робіть глибоке очищення голови раз на тиждень. Промивайте волосся освітлюючим шампунем і позбавляйтеся від залишків бруду і відмерлих клітин за допомогою скрабу. Для очищення і відлущування підійде домашній засіб.

Що вам знадобиться:

  • 1 ст. ложка кокосової олії для зволоження шкіри голови;
  • 2 ст. ложки коричневого цукру для відлущування;
  • 1 ч. ложка яблучного оцту для очищення від бруду і шкірного сала;
  • 1 ч. ложка густого меду для насичення шкіри поживними речовинами, корисними ферментами і вітамінами.

Як приготувати домашній скраб:

  • Змішайте цукор, кокосову олію і оцет і перемішайте все до однорідної маси. Перед нанесенням засобу розімніть скраб виделкою.
  • Розбавте скраб ложкою меду і знову все перемішайте.
  • Намочіть волосся і промокніть його рушником. На вологу шкіру голови нанесіть чверть отриманого домашнього продукту.
  • Акуратно втирайте засіб масажними рухами, так ви позбавитеся від відмерлих клітин дерми, бруду і шкірних масел.
  • Через кілька хвилин змийте скраб і нанесіть кондиціонуючий засіб для волосся на корені.

Змініть проділ

Від проділу залежить об’єм. Якщо у вас тонкі і рідкі локони, спробуйте оновити проділ. Замість прямого приміряйте бічній варіант. Додатково корені волосся можна посипати пудрою для об’єму. Об’ємна і стильна укладка готова.

Як зробити волосся густішим і товстішим – купіть добавки для активізації росту

Все перепробували, але нічого не допомагає? Можливо, прийшов час відшукати добавки для росту і густоти волосся. Звичайно, спочатку краще проконсультуватися з лікарем. Вибирайте таблетки для волосся, що містять залізо, біотин і вітамін B. Вітаміни, розроблені трихологами, підтримують здоров’я волосся і покращують його стан через кілька місяців.

Робіть регулярні живильні маски

Неважливо яке у вас волосся: тонке, густе або жирне, не забувайте про регулярні живильні косметичні продукти для волосся і шкіри голови. Домашні та професійні маски зміцнюють пасма по всій довжині і роблять їх густими і сильними.

При виборі маски робіть ставку на засоби, що містять кератин. Натуральний кератин покращує стан волосся і зволожує його. Очевидно, що підживлені локони виглядають більш щільними і жорсткими. Але можна не купувати дорогі маски, а робити їх в домашніх умовах, щоб волосся стало густим.

Для домашньої маски вам знадобляться:

  • 1-2 ч. ложки рідкого меду;
  • 2 ч. ложки свіжого цибулевого соку;
  • кілька крапель будь-якої олії.

Як приготувати маску, щоб волосся було густішим:

Перемішайте компоненти і нанесіть їх на область шкіри голови і коріння. Не змивайте маску до ранку. Щоб не забруднити наволочку, одягніть захисну шапку.

Вранці змийте маску шампунем. Якщо залишиться запах цибулі, нанесіть на шкіру кілька крапель ароматичної олії. Хоча аромат засобу для чищення зазвичай справляється з неприємним запахом.

Регулярно підстригати

Кожен стиліст підкреслює важливість регулярних стрижок. Здавалося б, навіщо підстригати волосся, якщо хочеться його відростити. Вся справа в посічених кінчиках, які з’являються, навіть якщо ви регулярно зволожуєте волосся і робите маски. Якщо не зрізати кінці, волосся буде сіктися вище по довжині. Результат – пористе, сухе і ламке волосся. Щоб цього уникнути, підстригайте кожні 6 тижнів 2-3 сантиметри.

Доглядайте за шкірою голови

Здоров’я волосся прямо залежить від стану шкіри голови. Якщо шкіра здорова, чиста і насичена вітамінами і мінералами, фолікули виробляють густе і сильне волосся. Так що регулярно робіть скраби, маски і масаж для підтримки відмінного стану шкіри голови.

Спіть на шовкових наволочках

Замість бавовняних наволочок використовуйте тільки шовкові. Так, вони коштують дорожче, за ними складніше доглядати, але результат того вартий. М’який шовк і атлас не чіпляються за волосся і не сплутують його. Це означає, що локони після сну залишаться здоровими і густими.

Правильно користуйтеся феном

Краще, звичайно, взагалі відмовитися від термоукладок і замінити їх природною сушкою, але не у всіх є можливість чекати, поки волосся висохне само по собі. Так що запам’ятайте важливе правило – під час використання фена тримайте його на відстані. Починайте сушити пасма не відразу, а тільки коли вони трохи підсохнуть, приблизно на 60%. І остання порада: обов’язково наносьте термозахисний спрей перед процедурою, щоб знизити ступінь пошкодження.

Додайте білок в раціон

Дослідники відзначають, що певний раціон харчування стимулює ріст волосся і підвищує якість локонів. В першу чергу дієтологи рекомендують урізноманітнити меню продуктами, які насичені біотином. Корисний компонент покращує метаболізм жирів, вуглеводів і амінокислот і підвищує рівень білка в організмі. А білок в свою чергу – будівельний матеріал для волосся. Продукти, багаті біотином, – молоко, сир, яйця, всілякі горіхи, свинина, варена печінка, сардини, лосось, цвітна капуста і авокадо.

Як зробити волосся густішим і товстішим в домашніх умовах

Сьогодні ринок засобів для догляду рясніє якісними продуктами для ущільнення і об’єму волосся. Але їх головний мінус – висока вартість. Якщо ви мрієте відростити густе і жорстке волосся, не витративши великі гроші, дотримуйтесь наших рекомендацій.

Довге і густе волосся в домашніх умовах

  • Цибулевий сік. Недорогий і ефективний засіб активізує ріст волосся і бореться з місцевим облисінням. Цибулеві компреси краще робити у вихідні дні, коли вам не потрібно терміново кудись йти. Залиште цибулю на годину, а потім змийте її шампунем. Повторюйте процедуру не більше як 2 раз в тиждень.
  • Рідше мийте волосся. Коли ви часто миєте голову, ви змиваєте натуральні кондиціонуючі масла і пересушуєте шкіру. Результат – ламке волосся і роздратована шкіра голови. Намагайтеся очищати волосся хоча б через день.
  • Не допускайте високої жирності волосся. Ще одна порада – не дозволяйте волоссю сильно забруднюватися. Занадто жирне і засмальцьоване волосся також схильне до випадання. Причина одна – забиті пори.

Як отримати густе коротке волосся в домашніх умовах

  • Використовуйте мус для укладання. У мусу є мінуси – він іноді склеює волосся і бруднить його, але хороший стайлінг – ключ до збільшення об’єму, навіть для найбільш тонких і рідких пасом. Видавіть кульку мусу розміром з куряче яйце і рівномірно розподіліть його по вологому волоссю до корінців. Звичайно, правильна техніка залежить від довжини короткої зачіски. Якщо вам потрібно укласти тільки чубок, навпаки, рухайтеся від коренів до кінчиків.
  • Робіть масаж голови. Один з найпростіших способів підвищити якість волосся і зробити його жорстким – масаж шкіри голови. Правильний масаж покращує циркуляцію крові і знижує стрес, що активізує ріст волосся. Дві найефективніші техніки – кругові погладжування і ніжне пульпування кінчиками пальців.
  • Робіть маски з яйця. Яйце – джерело насичених жирів і білків. Що може бути краще для живлення волосся? Додавайте в регулярний hair-догляд яєчні маски, доповнені оливковою олією і медом. Наносьте суміш по всій довжині пасом і тримайте на волоссі 30 хвилин, а потім змивайте. Через місяць з’являться перші результати.

Як відростити густе волосся середньої довжини – домашні методи

  • Втирайте міноксидил. Як в домашніх умовах зробити волосся ще густішим і сильнішим? Відповідь – міноксидил. Безрецептурний препарат використовується і чоловіками , і жінками. Втирайте засіб в шкіру голови протягом декількох місяців, щоб отримати перші результати. Мінус – міноксидил може викликати алергічну реакцію.
  • Профарбуйте кінчики. Швидкий і простий спосіб візуально ущільнити локони – фарбувати коріння відтінком, який буде повторювати колір кінчиків. Маленьким пензликом заповніть частину волосся фарбою, приділяючи особливу увагу кореням і рідким областям. Ніхто і не помітить різниці.
  • Використовуйте окуляри для сушки. Дивний, але ефективний лайфхак, як зробити волосся густим і об’ємним. Спочатку вимийте голову, потім зачешіть вологі пасма назад і зафіксуйте їх сонцезахисними окулярами на голові. Далі посуньте окуляри трохи вперед і не знімайте їх до повного висихання волосся.
  • Використовуйте спочатку кондиціонер, а потім шампунь. Здавалося б, зволожуючий засіб краще працює на чистому волоссі. Але багато стилістів радять поміняти етапи догляду місцями. Миття волосся в зворотному порядку створить об’ємну і повітряну текстуру пасом. І не переживайте – кондиціонер не обтяжить локони, а хороша кремова формула зможе повноцінно зволожити тонке і сухе волосся.

Олія для густого волосся – відгуки на кращі натуральні засоби

Натуральні олії роблять волосся густим і сильним за короткий термін. Регулярний масаж шкіри голови з олією кокоса або рициновою олією творить чудеса – за місяць структура локонів ущільнюється в кілька разів. У цій статті ми поділимося порадами, як відростити густе волосся в домашніх умовах. Вивчаємо фото до і після і відгуки користувачів.

Кокосова олія

Кокосова олія утримує натуральний білок, або кератин, що не дає потоншати структурі волосся. Натуральний продукт проникає в стрижень локонів і добре зволожує його. Цілюща сила кокосової олії бореться з облисінням і активізує ріст волосся. Як зробити волосся дуже густим в домашніх умовах? Просто регулярно використовуйте кокосові маски. Візьміть 2 ложки олії і розітріть його в долонях, щоб зігріти. Далі круговими рухами втирайте засіб в шкіру голови. Через 50 хвилин видаліть маску.

Агрусова олія

Агрус вибудовує захисний бар’єр на поверхні кожної волосини. Через кілька місяців волосся стає густим і щільним, тому що старі локони не випадають і не ламаються, а нові активно ростуть. Втирайте два рази в тиждень розігріту олію агрусу.

Рицинова олія

Схоже, про касторку ходять легенди. І не дарма. Кетамін на 90% складається з рицинової кислоти і містить вітамін Е і омега-6. Такий насичений склад – просто знахідка для пошкодженого і тонкого волосся. Втирайте рицинову олію в сухі або вологі локони і не змивайте протягом години. Регулярні оздоровчі процедури дадуть результати вже через місяць.

Олія женьшеню

Ще один диво-засіб – женьшень. Олія цієї рослини захищає поверхню і структуру волосся від пошкоджень, викликаних зовнішніми факторами. Однак дійте обережно – женьшенева олія може викликати запаморочення і нудоту. Для приготування маски візьміть кілька ложок олії женьшеню і перемішайте їх з іншими активними оліями. М’якими рухами втирайте натуральний продукт. Через півтори години можна видаляти маску міцелярним шампунем. Ліміт процедури – не більше 2 разів на тиждень.

Оливкова олія

Оливкова олія відмінно підходить для ущільнення структури тонкого волосся. Натуральний продукт насичений вітамінами А і Е. Компоненти видаляють зайвий шар шкірного сала, утримують вологу і захищають натуральний кератин, який є будівельним матеріалом для локонів. Робіть прості маски з оливкової олії і вершків 3-4 рази в тиждень, щоб волосся стало густішим і товстішим.

Арганова олія

Олія, виготовлена з горіхів арганового дерева, містить антиоксиданти, які зменшують запалення і подразнення шкіри голови і допомагають їй швидше оновлюватися. Єдиний мінус – якісна арганова олія коштує недешево, але результат того вартий. Наносьте по 3-4 краплі теплої олії на шкіру і розтирайте її протягом 10 хвилин. Деякі ставлять олію в мікрохвильовку, щоб швидко розігріти, але ми рекомендуємо розігрівати продукт в долонях. Далі залиште засіб на годину, а потім змийте м’яким шампунем.

Олія авокадо

Якщо вам шкода використовувати цільні плоди авокадо, купіть олію авокадо. Такий формат теж містить жирні кислоти, які борються з основними ознаками пошкодження волосся і шкіри голови. Готуйте маски з олії і бананової кашки. За 30 хвилин корисна суміш встигне наситити шкіру голови. Далі – очищення шампунем і зволоження кондиціонером.

Розмаринова олія

Олія розмарину також впливає на якість і густоту волосся. Робіть регулярні годинні розмаринові компреси. Обов’язково перевіряйте олію на індивідуальну непереносимість. Змивати краще освітлюючим шампунем.

Підбирайте регулярний догляд, враховуючи свій тип волосся. Неправильний шампунь або кондиціонер може погіршити стан локонів. Регулярно робіть домашні маски і скраби для шкіри голови, щоб волосся стало густим і сильним.

Поділись


Новини партнерів