В якому віці варто задуматися про омолоджуючі процедури

На думку експертів починати піклуватися про шкіру потрібно якомога раніше, адже з точки зору анатомії вона починає старіти в 20 років. Сучасні косметологи вважають, що починаючи з 20 – річного віку потрібно починати обмежувати свій організм у вживанні цукру, куріння, алкоголю, берегти шкіру від попадання на неї прямих сонячних променів. У цьому віці волокна шкіри ще не починають руйнуватися, і клітинам не потрібно додаткової підтримки, але їх необхідно захищати, перш за все від ультрафіолетових променів. Тому починаючи вже з 20 – річного віку потрібно починати користуватися сонцезахисними засобами.

Це що стосується захисту шкіри від передчасного руйнування. Коли ж потрібно починати антивіковий контроль шкіри? Це питання хвилює напевно всіх сучасних жінок. Однак відповісти однозначно на це питання не так-то просто. Справа в тому, що у косметологів сьогодні склалися різні думки на цей рахунок. Хтось із косметологів рекомендує починати догляд за шкірою не раніше 30-ти років, комусь цей вік говорить про те, що пізно вже починати, а треті стверджують, що дивитися на вік зовсім не варто, все залежить не від нього, а безпосередньо від стану шкіри.

Як же бути? Коли починати процес омолодження?

Напевно потрібно виходити з віку старіння шкіри. Експерти стверджують, що перші ознаки старіння з’являються після 25 років. Це звичайно не означає, що в 25 шкіра покриється зморшками. Процес старіння сам по собі дуже тривалий і залежить безпосередньо від стану організму людини. Багато жінок в 35 років виглядають набагато молодшими за свій вік, завдяки хорошій генетиці і нескладному домашньому догляді. А є представниці прекрасної статі, які вже у віці 25 років виглядають на 30.

Саме тому жінки різного віку рано чи пізно починають впадати в паніку, саме при проявах перших ознак старіння шкіри. Одні починають користуватися антивіковою косметикою в 20 років, інші не бачать цієї необхідності років до 40.

У будь-якому випадку не варто впадати в крайнощі. Адже, якщо у юної дівчини з’явилися зморшки навколо очей, це не означає, що вона вже постаріла. Може вона просто погано бачить, а окуляри не носить і змушена постійно жмуритися. У цьому випадку допоможуть зволожуючі засоби для проблемної шкіри.

Таким чином, починати думати про омолоджуючі ефекти для шкіри потрібно при появі перших ознак її в’ялості і старіння. Слідкуйте за собою, спостерігайте за віковими змінами і при перших ознаках починайте використовувати омолоджуючу косметики, а при необхідності косметологічні процедури. Стежити за собою ніколи не пізно, головне не упустити початковий процес старіння.

Поділись


Новини партнерів