Суха шкіра або зневоднена: як відрізнити і як правильно доглядати

Лущення, відчуття стягнутості, зморшки – все це може бути проявом і сухої шкіри, і зневодненої. Але незважаючи на схожість симптомів, це зовсім різні стани шкіри, які вимагають різного догляду, пише Жіночий Світ. Як відрізнити одне від іншого і як дбати про суху і зневоднену шкіру, щоб відчувати себе комфортно?

Суха шкіра

Сухий тип шкіри – це абсолютно нормально, це один з трьох типів, який дається нам від природи. Суха шкіра найчастіше більш тонка, ніж жирна або комбінована, вона більше схильна до лущення, матова і іноді може здаватися тьмяною. Більш того, якщо за сухою шкірою неправильно доглядати, на ній раніше з’являться зморшки і інші ознаки старіння.

Як доглядати за сухою шкірою

При догляді за сухою шкірою важливо велику увагу приділяти зволоженню: користуватися лосьйонами і кремами, які підтримують баланс вологи; вибирати миючі засоби, до складу яких входить зволожуючий крем; робити зволожуючі маски і користуватися зволожуючими лосьйонами після душу. Також важливо вмиватися теплою, а не гарячою водою.

Зневоднена шкіра

Зі знезводненою шкірою може зіткнутися кожна з нас, незалежно від того, який тип шкіри у нас від природи: суха, комбінована або навіть жирна. Викликаний це стан браком вологи і причини можуть бути абсолютно різними:

  • Тривале перебування на сонці;
  • Перебування в приміщенні з сухим повітрям;
  • Недостатнє вживання води;
  • Неправильний догляд;
  • Переохолодження;
  • Прийом деяких медикаментів.

Визначити зневоднення можна по зморшкам, які раптово з’явилися, а також розширеним судинам – саме ці ознаки поряд з лущенням і почуттям стягнутості попереджають нас про те, що шкірі критично не вистачає вологи.

Як доглядати за зневодненою шкірою

Перше, що потрібно зробити – це наситити шкіру достатньою кількістю вологи. Косметичні засоби, до складу яких входить колаген, гіалуронова кислота, гліцерин, віск, жирні олії та кислоти варто використовувати якомога частіше, при необхідності навіть кілька разів в день. Обов’язково варто пити достатньо рідини і їсти продукти, що містять корисні жирні кислоти. Також варто тимчасово відмовитися від використання скрабів та інших косметичних процедур, які можуть травмувати шкіру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів