Візажист розповідає, як витрачати на макіяж копійки, а виглядати не гірше голлівудської зірки

Привіт! Мене звати Олена Данилова, я візажист. Мистецтво макіяжу — одночасно моє хобі і робота. На моїх сторінках в соцмережах немає фотографій їжі та котиків, зате там можна знайти розбори макіяжів зірок і різного роду корисні поради.

По секрету зізнаюся читачам: будь-хто з нас може повторити макіяж Меган Маркл (нехай навіть у більш бюджетному варіанті). А як це зробити, я розповім в бонусі до статті.

Якщо шкода викидати сезонний тональний крем

У багатьох з нас з літа залишається улюблений тональний крем темного відтінку. А до осені засмага вже починає вицвітати, і нам потрібен вже звичний світліший тональний. Якщо не хочеться викидати «літній» тюбик, можна використовувати спеціальний розріджувач тону. Його потрібно змішувати з тоном до отримання потрібного відтінку. Цей лайфхак використовують і у випадках, коли потрібно освітлити обличчя, яке засмагло сильніше, ніж руки і шия.

3 прикрі б’юті-помилки

Не раджу малювати брову однією суцільною лінією темного кольору. Це виглядає ненатурально і робить образ дешевим. Замість цього краще залишити брови пухнастими і фарбувати їх за волосковою технікою, ретельно заповнюючи порожні простори і формуючи акуратну лінію.

Часто ми наносимо бронзатор тільки під вилицю. У підсумку виходять руді щоки, з якими обличчя виглядає, м’яко кажучи, дивно. Краще купити скульптор: саме він імітує природну тінь.

Неможливо отримати свіжий колір обличчя, якщо нанести консилер просто під очі. Цей засіб потрібно наносити у зону «голлівудського трикутника» (як на фото).

Які кисті повинні бути в косметичці

Сучасній дівчині складно буде обійтися без таких помічників: ⠀

  • кисть для тону та інших кремових текстур; ⠀
  • кисть для пудри (її також можна використовувати для бронзера);⠀
  • кисть для консилера і кремових тіней;⠀
  • кисть для хайлайтера (вона ж — для рум’ян);⠀
  • спонж (ваша паличка-виручалочка, яка може швидко прибрати надлишки косметики, якщо ви перестаралися).

Якщо у вас практично немає брів

У мене від природи темне волосся і майже сірі брови. Тому просто пройтися прозорим гелем — не мій варіант. Більш вдалим рішенням в такій ситуації стане вологостійкий тінт.

Цей засіб потрібно акуратно розподілити по брові, а потім прочесати її, щоб тінт перетворився у «вуаль». Завершальним етапом стане нанесення фіксувального гелю з шимером, який зробить колір брів м’якшим і природнішим. Простір під кожною бровою треба підчистити консилером.

Для чого потрібен зелений коректор

Візажисти добре знають, що колір проблеми на шкірі нейтралізується відтінком, який знаходиться навпроти нього в спеціальному колі. Жовтий коректор освітлює сині плями і сліди постакне, зелений маскує прищі і судинну сіточку, фіолетовий нейтралізує нездорову жовтизну, а абрикосовий і помаранчевий приховують синці під очима.

Як правильно наносити крем під очі

Я проводила у своєму блозі опитування «В якому напрямку ви робите рухи при нанесенні крему під очі?» і з’ясувала, що майже 70 % дівчат роблять це неправильно. Рухи потрібно робити строго у напрямку масажних ліній (як на фото).

По-перше, так буде менше розтягуватися шкіра, а по-друге, ви задіюєте «точки краси» на круговому м’язі ока. В результаті ви зробите невеликий лімфодренажний масаж повік. Головне, пам’ятайте, що рухи пальців повинні бути круговими, м’якими і легкими.

Навіщо потрібен люмінайзер і як його використовувати

Цей декоративний косметичний засіб містить мікрочастинки слюди або інших мінералів. Він використовується для маскування певних недоліків шкіри і створює природне ніжне сяйво. За своїми властивостями люмінайзер нагадує хайлайтер, але відрізняється від нього легкістю і прозорістю, що дозволяє позбутися від відчуття щільної маски на обличчі.

Ось декілька простих способів його використання:

  • змішати з тональним кремом, щоб домогтися ефекту здорової шкіри з делікатним світінням зсередини (за умови, що у вас немає висипань);
  • нанести як хайлайтер на виступаючі частини обличчя;
  • застосувати як базу під консилер і висвітлити синячки під очима;
  • точково нанести на центр губ, щоб візуально додати їм об’єму.

Як вигідно підкреслити колір очей

Колірна гама для карих, блакитних і зелених очей повинна бути підібрана так, щоб не виходило «масло масляне». Краще всього вибирати для макіяжу тіні контрастних відтінків.

На малюнках видно, яка палітра підходить в кожному окремому випадку. Звичайно, можна використовувати і «безпечні» відтінки (наприклад, для карооких ними будуть коричневий, охра і мідний). Але візажисти вважають, що макіяж повинен підкреслювати колір очей, а не зливатися з ним.

«Яєчка» можна прати в машинці

Мова йде про спеціальні круглі спонжі. З допомогою цих різнокольорових губок на обличчя наносять основу під макіяж і тональні засоби. Зрозуміло, що рано чи пізно їм самим знадобиться серйозна чистка.

Мій спонж прекрасно витримує прання протягом 30 хвилин на 1 200 обертах, а потім сушку парою ще пів години. До речі, не фарбує речі і не линяє, а на виході виходить як новенький. Пробували так робити?

Щоб заощадити, використовуйте продукти «2 в 1»

Якщо ви хочете мати мінімум продуктів в косметичці та припинити викидати гроші на вітер, то лайфхак з цієї картинки вам точно знадобиться. «Я-я-к? Помаду на щоки?» — запитаєте ви. Так, саме так. До речі, зараз випускається багато продуктів «2 в 1» (засоби для рук і нігтів, зволожувальні і сонцезахисні креми).

А якщо ви не любите вигляд нафарбованих губ, використовуйте відтінений бальзам. Він чудово зволожує губи, надає їм легкий натуральний колір (як ваш, тільки трохи кращий), не липне і взагалі не відчувається на обличчі.

Бонус: макіяж Меган Маркл і секрети від стилістів Кім Кардаш’ян

Щоб відчути себе леді з королівської родини, нам знадобляться:

1. база з сяйвом;

2. тон з натуральним фінішем;

3. олівець для брів;

4. підводка, коричневі тіні і туш;

5. бронзер;

6. нюдова помада.

За моїми підрахунками, в економ-варіанті ці засоби коштуватимуть приблизно € 60, а люксова косметика буде коштувати близько € 250.

Кім можна назвати справжньою королевою контурингу. У неї від природи пухнасті вії і пухкі губи, яким пасує практично будь-який колір.

Однак є й зони, над якими візажистам, скоріше за все, доводиться серйозно потрудитися:

  • пігментація і нерівний колір обличчя — нейтралізуються кольоровим праймером;
  • синці під очима — маскуються консилером (в її випадку — персиковим);
  • відносно невисокий лоб — коригується лінія росту волосся (забирається зайвий пушок зверху).

Цікаво, а які засоби зберігаються у вашій косметичці і скільки часу ви щодня витрачаєте на макіяж?

Джерело

Поділись


Новини партнерів