Як правильно доглядати за шкірою восени

У міжсезоння спеціалісти рекомендують внести коригування в свої щоденні процедури.

Після літа шкіра пересушена і не встигає відновитися до періоду похолодання і сильного вітру. Основні проблеми, з якими можна зіткнутися, – це сухість, пігментні плями, підвищена чутливість шкіри і дратівливість. Щоб уникнути цих проблем, слід внести невеликі коректування в свої щоденні процедури: умивання, тонізація, живлення та зволоження, захист.

Умивання. Сальні залози восени починають працювати повільніше, але це не скасовує процедури умивання вранці і ввечері. Тільки вибирати потрібно менш агресивні засоби – пінки або молочко. Фахівці радять у період опалювального сезону не вмиватися за допомогою твердого мила, яке сильно сушить шкіру. Краще забути і про антибактеріальні засоби. Вибирайте рідке або кремо-подібне мило і використовуйте прохолодну воду. Приймаючи ванну або душ, врахуйте, що гаряча вода сушить шкіру, тому потрібно підбирати для себе комфортну температуру, і не витиратися після водних процедур насухо.

Тонізація. Тонік слід використовувати після кожного вмивання і перед нанесенням крему. Цей засіб знімає негативні чинники, які може надавати гаряча вода з-під крану, відновлює pH-баланс, який необхідний для нормалізації захисних функцій шкіри. Крім того, тонік закінчує процес очищення шкіри. Адже багато жінок помічали, що після зняття косметики молочком або гелем і вмивання пінкою на ватяному диску, змочениму тоніком, все одно залишаються сліди забруднень. Тонік не тільки освіжає шкіру, але і є своєрідним провідником для проникнення корисних речовин і вітамінів, які є в складі кремів. Головне правило для тоніка, який буде використовуватися восени, – це відсутність у його складі спирту. Інакше тонік може зробити шкіру не тільки сухішою, але і більш роздратованою і чутливою ​​до агресивного середовища.

Живлення і зволоження. Структура крему в осінній період повинна бути більш щільною, ніж влітку. Найкраще використовувати засоби, до складу яких входять вітаміни А, С і Е. Вдень можна використовувати живильний крем, який потрібно наносити не пізніше ніж за 30 хвилин до виходу на вулицю. На ніч краще всього використовувати сироватку, яка не тільки глибоко зволожує, але і живить шкіру.

Захист. Незважаючи на те, що восени немає такого агресивного сонця, як влітку, про захист шкіри забувати не потрібно. У денному кремі фактор SPF повинен бути не нижче 10. Жирні креми часто призводять до закупорювання пор, тому підбирайте крем з такою текстурою, яку ви не будете відчувати на обличчі. І обов’язково регулярно протирайте обличчя трав’яним відваром – наприклад, ромашки. Коли на вулиці температура опуститься до негативних оцінок, краще використовувати тональний крем, а не пудру. Для сухої шкіри – з зволожуючими компонентами, для жирної – з поживними.

Джерело

Поділись


Новини партнерів