Тональний крем: 8 помилок, які ви робите щодня

Можна як завгодно малювати ідеальні стрілки або майстерно виділяти вилиці, будь-який макіяж починається з тону. Якщо вибрати не той засіб, або не правильно нанести його на обличчя, всі ваші зусилля можуть обернутися катастрофою.

Ризикнемо припустити, що ваш тональний крем не такий уже й поганий, а причина його поганої поведінки на шкірі цілком може бути виправлена, якщо знати, що ви робите не так. Візажисти поділилися з нами найпоширенішими помилками, які жінки роблять при нанесенні тонального крему.

Ви підібрали неправильний відтінок

Занадто помаранчевий або занадто сірий, невірно підібраний відтінок тонального крему може, як мінімум, зіпсувати про вас перше враження. Вибираючи тон, переконайтеся, що він ідеально підходить до природного пігменту вашої шкіри. Візажист Bobbi Brown Емі Конвей радить тестувати відтінки тільки при природному денному світлі: «На жаль, багато косметичних відділів знаходяться в закритих приміщеннях торгових центрів з лампами штучного світла. Візьміть кілька семплів і зробіть тест у відповідній обстановці – наносити тон потрібно на верхню частину вилиці і по нижній лінії від підборіддя до вуха. В ідеалі він повинен злитися з шкірою, не виділятися і не створювати кордону. Майте на увазі, що тональні основи можуть окислюватися, тим самим змінюючи первісний колір на шкірі, так що приймайте фінальне рішення через деякий час».

Ви наносите занадто багато тону

Багато жінок думають, що тон потрібно наносити на все обличчя, але це не так! Візажист Флорі Уайт (серед клієнтів актриса Емілія Кларк і модель Розі Хантінгтон-Уайтлі) пояснює : «Тональна основа повинна застосовуватися тільки там, де це необхідно. Наприклад, для вирівнювання рельєфу або маскування недоліків у вигляді почервоніння і пігментації, тонко розтушувавши залишки на ділянках з «хорошою» шкірою. Завжди починайте розтушовку з центру назовні, щоб не залишати сліди злочину по лінії росту волосся. Працюйте легко і витончено – тон потрібно полірувати, а не вганяти в шкіру».

Ви не знаєте підтон вашої шкіри

Підтони всього два – теплий і прохолодний. Емі Конвей розповідає: «Якщо ви все ще не знаєте, до якої категорії ви належите, просто погляньте на вашу шкіру в сонячну погоду. Для холодного підтону характерний злегка синюватий відтінок, а для теплого – жовтуватий. У першому випадку починайте вибір з рожевих відтінків тону (плюс бронзуюча пудра кольору кориці і сірі тіні), у другому випадку підходять жовтуваті або золотисті кольори (плюс золотий бронзер і тіні відтінку taupe).

Ви не готуєте шкіру до нанесення основи

Візажист Ліз П’ю (серед клієнтів it girl Алекса Чанг і модель Ясмін Ле Бон) стверджує, що підготовка шкіри починається ще напередодні ввечері: «Ретельно змивайте залишки вчорашнього макіяжу і забруднень навколишнього середовища, наносьте зволожуючий крем та інші засоби, які вимагає шкіра. Коли справа доходить до макіяжу, ваш головний помічник – це терпіння. Я завжди використовую зволожуючий крем або сироватку, а також засіб для зони очей. Чекаю пару хвилин, щоб дати їм як слід увібратися і запрацювати. У цей час можна переглянути Інстаграм, відповісти на листи і тільки потім наносити тональний крем. Увечері, якщо у вас намічається щось важливе, злегка освіжіть макіяж тонким шаром тонального засобу. Тільки робіть це після того, як збризнули ообличчя термальною водою або зволожуючим спреєм».

Ви не використовуєте праймер і не закріплюєте макіяж

Праймер або база під макіяж вкрай важлива при нанесенні тонального крему. Еммі Конвей порівнює це з ґрунтовкою в ремонтних справах – такий процес допомагає закріпити результат і уникнути впливу супутніх факторів. Праймер працює як невидимий бар’єр між шкірою і макіяжем. Якщо шкіра жирна, то праймер вбирає шкірне сало і не дозволяє макіяжу «потекти». Якщо тип шкіри сухий, праймер робить все, щоб епідерміс не “випив до дна» тон, зробивши поверхню плямистою і нерівною». Закріпити макіяж, значить дозволити йому триматися весь день. Флорі Уайт розповідає:«Зазвичай я використовую розсипчасту прозору пудру і плоский спонж. Наносити пудру потрібно тільки там, де це необхідно – Т-зона (найчастіше це найбільш жирна ділянка) і вилиці. Просто промокніть ці ділянки легким натисканням спонжа з пудрою. Небажаний блиск може з’явитися протягом дня, позбутися від нього допоможуть blotting papers».

Ваш тон не поєднується з кольором шиї

Ні для кого не секрет, що колір тону повинен відповідати відтінку шкіри вашої шиї, що зовсім не означає, що там крем також необхідний (як вважають деякі). Візажист Ліз П’ю пояснює: «Якщо у вас правильний тональний крем, його не потрібно наносити на шию. Тільки уявіть всі ці плями на комірцях. На те він і правильний, щоб виглядати бездоганно, а не бути схожим на обличчя в масці. Для мене немає нічого гіршого, коли обличчя одного кольору, а шия іншого. Щоб цього уникнути, дивіться, як тон поводиться на шкірі нижньої щелепи (той самий овал обличчя, а саме зона від підборіддя до вуха). Якщо він непомітний, значить, він також не відрізняться від кольору шиї».

Ви використовуєте неправильну кисть або неправильно за нею доглядаєте

Іноді тип основи визначає інструмент, яким ви її наносите. Еммі Конвей віддає перевагу кистям з синтетичним ворсом: «Вони не вбирають продукт як спонж, що робить їх більш гігієнічними. Сухий тип шкіри також вимагає використання кистей. Однак, якщо ви хочете домогтися матового ефекту, спонж працює краще – просто промокніть ним все обличчя після нанесення тону». Нехтування чищенням ваших інструментів призведе до розмноження бактерій, які можуть стати причиною тьмяного кольору обличчя і прищів. Флорі Уайт миє кисті і спонж після кожного використання: «Це забере у вас хвилину часу, а користі для шкіри не виміряти. По-перше, гігієна, по-друге, «забитий» інструмент не працює так гладко, як чистий. Використовуйте спеціальний засіб для чищення для кистей з синтетичним ворсом; для натуральних кистей все так само як з волоссям – шампунь і кондиціонер».

Ви не знаєте, який фініш ─ «ваш»

Магазини переповнені тональними засобами всіх можливих текстур і складів. Витратити гроші даремно при такому розмаїтті простіше простого. Завжди пам’ятайте, що для сухої шкіри ідеальний тон рідкий або кремовий. Їх формули мають зволожуючий ефект і фіксують власну вологу шкіри. Власницям жирної або комбінованої шкіри підходять засоби на водній основі або компактні. Еммі Конвей вважає: «Для жирної шкіри хочеться матового фінішу, для сухої – вологого і сяючого. Те ж саме стосується хайлайтерів: рідкі для сухої шкіри і компактні для жирної.

Ліз П’ю піднімає ще одну проблему: «Чи помічали ви білі плями на обличчі, коли вас знімають зі спалахом? Це особливість сонцезахисних засобів з високим фактором SPF. Чим він вищий, тим більший вміст оксиду цинку і діоксиду титану – саме вони зрадницьки проступають на фотографіях світської хроніки. Захисний фактор тональних засобів нижчий, тому білі плями не помітні. Як бути, якщо ви згодні тільки на SPF50, але хочете уникнути білих плям? Використовуйте рідкі засоби категорії UV Shield і тільки потім наносьте тональний крем. Мінеральні компактні засоби в цій справі теж не союзники. У них містяться компоненти silica і mica, які проявляються у спалахах фотокамер.

Флорі Уайт нагадує про зону очей: «Тон в компанії консилера може привернути увагу до зморшок. Я завжди наношу тон і тільки потім коректор, так як в цьому випадку особливо помітні проблемні місця. Якщо ви переборщили з коректором, просто візьміть крем для контуру очей, зігрійте його в долонях і обережно вбийте подушечкою пальців по нижній повіці».

Джерело

Поділись


Новини партнерів