5 основних причин появи прищів після 30 років

В основному прищі з’являються в перехідний період, коли відбуваються різкі гормональні перебої. Але навіть в більш солідному віці ця проблема може мучити чоловіків і жінок. Які основні причини появи прищів після 30 років розповімо в нашому матеріалі.

Причина №1: гормони

Після 30 років дуже часто відбувається дисбаланс гормонів, в першу чергу статевих. Ця проблема дуже актуальна в такому віці, вважають медики, причому не менш, ніж в підлітковому. Існує навіть поняття «акне дорослих жінок». Найчастіше поява прищів загрожує в V-зоні, від підборіддя вгору з боків щік. При цьому утворюються червоні хворобливі папули. А після зникнення прищів можуть залишатися глибокі рубці. Особливо багато висипань з’являється перед місячними, а повністю вони не зникають.

А причина такого явища криється саме в гормональному фоні. Швидше за все, він змінився або з’явилася відповідь на нього. У другому випадку рівень гормонів може бути в нормі, проте організм реагує на нормальну кількість як на підвищену.

У такій ситуації рекомендується застосовувати поєднане лікування. Це і медикаментозна терапія, і правильні засоби для догляду. Обов’язково слід відвідати гінеколога-ендокринолога, який дозволить з’ясувати точну причину і підбере гормональну терапію.

Причина №2: харчові звички

Якщо в раціоні занадто багато жирної і солодкої їжі, то поява прищів є неминучою. В основному така причина чисто спадкова. Це можна помітити ще з підліткового віку: якщо після рясного поїдання шоколаду з’являлися висипання, то і після 30 років така тенденція збережеться. Тому необхідно в такій ситуації завжди стежити за тим, що ви їсте.

Зрозуміло, треба знизити кількість шкідливої їжі, наприклад, фастфуду, солодощів, випічки, жирного, смаженого. Крім того, на людях після 30 років позначається занадто велике споживання молока. Помічено, що після відмови від цього напою відбувається очищення шкіри. Не рідко до причин появи прищів відноситься і поїдання протеїнових продуктів: батончиків, коктейлів і так далі.

Але, звичайно, це чисто індивідуально, тому необхідно спостерігати за своїм станом, а також в разі необхідності відвідати лікаря.

Причина №3: ​​вплив сонця

Засмага і постійний вплив сонячних променів на шкіру може сприяти появі прищів після 30 років. Хоча є думка, що на сонці прищі навпаки проходять. Насправді ні. Спочатку вам дійсно може здатися, що прищі трохи підсохли, але це лише видимість – ситуація лише погіршиться.

Найчастіше причинами такого є відсутність захисного крему від сонця або ж неправильно підібраний засіб. Більшість сонцезахисних засобів володіють комедогенним ефектом. Іншими словами, вони забивають пори через занадто щільну текстуру або масла, які містяться в їх складі. При проблемній шкірі підійде не будь-який крем, тому потрібно обов’язково уточнювати у консультанта в магазині, чи підходить крем саме вашому типу.

Причина №4: стрес

Це досить незвичайна, але все ж часта причина появи прищів після 30 років. Справа в тому, що стрес безпосередньо впливає на рівень гормонів, а це повертає нас до першої причини. Тому варто уникати стресових ситуацій, щоб ніколи не стикатися з такою неприємністю, як прищі після 30 років.

Причина №5: механічний вплив

Деякі зовнішні впливи здатні позначитися на стані шкіри, в тому числі викликати прищі. Найчастіше утворюються «масляні» прищі, які є наслідком масажу з використанням олії на обличчі або на всьому тілі. І поява їх характерна саме для зони механічного впливу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів