5 трендів в догляді за шкірою, які потрібно знати

Якщо брати до уваги всі можливі (а іноді і неможливі) тренди, починаючи з магнітних вій і закінчуючи гідромеханічним пілінгом (апаратною процедурою глибокого очищення і омолодження шкіри), то їх набереться стільки, що й не злічити, і вже тим більше не перерахувати. Та й кому це треба?! Ми намагалися просіяти варіанти і визначитися, в яких напрямках рухатися, і на що варто витрачати свій час.

Будьте простішими

K-beauty нікуди не дінеться, але тривалі, багатоступінчасті процедури поступаються місцем чомусь більш зручному (чого, відверто кажучи, і слід було очікувати). Поки ви наносите на свою шкіру різні продукти для догляду 24/7, універсальні засоби вже пішли на крок вперед. Вчені однозначні в своїх прогнозах – далі і в щоденному догляді, і в складі формул ми будемо керуватися парадоксальним на перший погляд принципом «чим менше, тим більше». Але мінімалістичний підхід і розумне споживання зовсім не означають зниження градуса ефективності (та й задоволення). Просто мова йде про надзвичайно «працьовиті» інгредієнти. У K-beauty це іноді називається «skip care», тобто пропуск деяких кроків в б’юті-рутині, при збереженні результату за рахунок максимально ефективних засобів догляду.

Корисні продукти – надзвичайна шкіра

Зелений чай, шпинат, капуста і куркума корисні як для вашого тіла, так і для вашої шкіри. Не можна не помітити того, як суперфуди в складі засобів «захоплюють» ринок. Зокрема, зараз проводиться безліч досліджень і розробок, пов’язаних з грибами, так що я думаю, скоро ми виявимо ще більше корисних переваг цієї сім’ї. Інгредієнти, отримані з грибів, вже можна знайти в Magic Foundation Шарлотти Тілбері і зволожуючому кремі Glossier.

У той час як «зелена краса» деякий час була на нашому радарі, «синя краса» – це обличчя майбутнього, на думку Хоу, яка створювала лінійки продуктів для Rodial, Crabtree & Evelyn і Elizabeth Arden. Блакитні інгредієнти, отримані з океану (наприклад, спіруліна), разом з амінокислотами і мінералами відомі тим, що дають шкірі величезні б’юті-бонуси: від запобігання втрати вологи до блокування вільних радикалів.

На підйомі

КБД-манія не думає зменшувати оберти. Кількість засобів з канабідіола (канабіса), які допомагають при екземі, псоріазі, акне, буде тільки зростати, а також продукти для догляду стануть більш дієвими. Насіння конопель містять високу (30-38%) концентрацію жирних кислот. Крім того вони багаті амінокислотами, вітамінами і клітковиною, що робить конопляну олію дуже хорошим компонентом для шкіри, схильної до сухості. Сам канабідіол може регулювати вироблення шкірного сала і має гарний протизапальний ефект. Швидше за все, до сих пір ми ще не розуміємо повний спектр можливостей цього інгредієнта і використовуємо не всі його переваги. Зараз існує «божевільна ідея», що КБД – це чарівний інгредієнт, який можна додавати в будь-який препарат і чекати чудес. Це, звичайно, не факт. Потрібно більше досліджень щодо його використання. Але безперечно одне – попереду нас чекають інноваційні засоби з більш ефективним використанням цього інгредієнта.

Ви – головне

Найголовніший тренд, який потрібно відзначити в цьому році – кастомізувати красу. Виготовлення б’юті-засобів (і ароматів) на замовлення та індивідуальний підхід до кожного клієнта – тепер ведуча історія в політиці б’юті-брендів. Перевірте свою електронну пошту, і ви, швидше за все, помітите, що косметичні марки просять вас оцінити шанси на розвиток майбутніх ліній. Кастомізований догляд за шкірою є дуже важливим пріоритетом для брендів-новачків, включаючи Skinsei – новий проект під крилом Unilever, а також Proven Beauty і Atolla Skin Lab, які покладаються на штучний інтелект в створенні індивідуального догляду за шкірою. Ну і як і раніше «музику замовляють» набори BIY (blend it yourself – змішайте самі). Вони просувають ідею, що кожен може скласти свій власний рецепт догляду за шкірою: простий у використанні і безкомпромісно індивідуальний. Кожна кухарка може, як говорилося раніше «управляти державою».

Відмова від пластику

Бум на текстури-трансформери (це коли щось тверде перетворюється на щось рідке – в гель або в масло) не випадковий. Тільки уявіть, що при такому підході можна буде відмовитися від пластикових тюбиків і перевозити свій улюблений зволожуючий крем для рук в таблетці, яка просто розчиняється між пальцями. Такі продукти активно розвиваються. У всьому світі спостерігається повільний, але постійний рух в сторону екологічності, яка стає таким собі «золотим стандартом». Завдяки такому вектору розвитку, бренди розробляють нові засоби, враховуючи їх вплив на навколишнє середовище. Те, що добре для нашої шкіри, то добре і для Землі!

Джерело

Поділись


Новини партнерів