Сильний, але легкий: як вибрати тональний крем на літо

Легкий – ось головна умова тонального крему на літо. Але чи тільки? Тому що, якщо подумати, він також повинен бути стійким, щоб не сповзати з обличчя під сонячними променями.

Про те, як вибрати ідеальний тональний крем, написані тисячі текстів. А якщо ситуація ускладнюється сезонністю і особливими потребами шкіри, то все стає ще більш заплутаним. Хоча, ходять легенди, що деяким дівчатам це все-таки вдається. Так що і ми спробуємо розібратися, без якого тонуючого продукту не обійтися влітку 2019.

Загальні правила

Перше, з чого варто почати – текстура. Вже потім ви будете шукати варіант, який підходить саме вашому типу шкіри (ну, або візьмете щось універсальне), підбирати відтінок і визначатися з брендом. А поки вам потрібно з’ясувати, це буде крем, флюїд / сироватка, мус або, скажімо, кушон.

Візажисти і дерматологи в один голос твердять, що правильна текстура буде залежати від мети використання і клімату, в якому ви живете. В Україні більшості з нас, наприклад, потрібні зволожуючі і живильні текстури взимку, коли шкіра пересушена вітром і опаленням, та матуючі влітку, коли блискучою стає взагалі будь-яка шкіра (принаймні в Т-зоні).

Рідка тональна основа (флюїд, сироватка, гель) найбільше підходить для жирної і схильної до акне шкіри – тільки стежте за тим, щоб на перших місцях у списку інгредієнтів не було масел. Крім того, вона легко змішується з іншими рідкими основами, так що на неї варто звернути увагу тим, кому буває складно відшукати свій відтінок.

Кремова основа, як правило, дає більш щільне покриття. Але якщо ви плануєте наносити тон на праймер, а потім використовувати консилер і пудру, обличчя може перетворитися в маску. Так що рідкі флюїди з цим завданням впораються набагато краще.

Муси забезпечують неповне покриття і відмінно матують, так що, якщо вам до душі такий формат, а вашу шкіру складно назвати проблемною, то їх можна сміливо пробувати. Те ж саме відноситься до кушонів, які, хоч і більш рідкі за текстурою, ніж муси, дають сатиновий фініш за рахунок способу нанесення (за допомогою пористої губки).

Проблемна шкіра

Якщо у вас проблемна шкіра, не виключено, що вам хочеться, щоб тональний засіб володів хорошою покриваючою здатністю. На щастя, сьогодні такі продукти можна знайти і в середньому ціновому сегменті. Але тут є кілька умов, які важливо врахувати: шукайте тон без ароматизаторів, щоб не спровокувати зайві запалення, але не бійтеся силіконів, тому що вони вигладжують шкіру (а це саме те, що вам потрібно, якщо мова йде про серйозний захід або зйомку).

Окремо відзначимо, що якщо у вас не просто ситуативні прищі або алергічні висипання, але серйозні проблеми зі шкірою, такі як акне, розацеа або атопічний дерматит, косметичні продукти, як і догляд, краще підбирати разом з дерматологом. Це важливо тому, що правильні засоби можуть не просто заспокоювати шкіру, але навіть лікувати її. А ось неправильні – якраз навпаки.

На всі випадки життя

ВВ- і CC-креми – тональні засоби, які починають і виграють. Вони підлаштовуються під будь-який відтінок, мінімізують пори, зберігають природні переходи кольору на обличчі (наприклад, веснянки), але вирівнюють тон в цілому, довго тримаються і доглядають за шкірою.

Чи є у цих чарівних засобів недоліки? Куди ж без них.

Наприклад, вигадка азіатського б’юті-ринку точно не підійде тим, хто хоче перекрити помітні недоліки на обличчі. Крім того, вони найчастіше дають природний вологий фініш (відчуття здорової шкіри), так що якщо ви мрієте про матовість, доведеться або пошукати щось ще, або фіксувати крем прозорою пудрою. Лайфхак: ВВ- і CC-креми краще наносити не спонжем, а руками, так як тепло пальців швидше активує кольорові пігменти.

Ну, і на закінчення нагадаємо, що про яку б пору року не йшлося, підготовка шкіри до макіяжу – запорука успіху останнього. Так що не забувайте використовувати зволожуючий крем (на літо ідеально підійде варіант на основі алое гелю ) і додатково опрацьовувати складні області, такі як крила носа і зону під очима.

Джерело

Поділись


Новини партнерів