Світ косметики різноманітний. Існують десятки засобів для шкіри, волосся, очей, брів і так далі. Зі всього цього асортименту можна виділити десятку найбільш популярних і важливих косметичних продуктів, які рекомендується придбати кожній жінці. Комплект, складові якого будуть перераховані нижче, дозволить вам в будь-який момент створити образ на кожен день.

Що потрібно мати в косметичці

1. Праймер. Це засіб, який готує шкіру до нанесення макіяжу. Він нейтралізує жирний блиск, вирівнює рельєф, зменшує пори та робить макіяж стійким. Найкращий варіант – прозорий праймер. Він якісно готує шкіру до косметики і при цьому є непомітним.

2. Консилер або коректор. Призначення такої косметики – маскування недоліків шкіри: пігментації, почервоніння, синців під очима, дрібних вугрів та зморшок. Важливо правильно підбирати відтінок. Якщо ви бажаєте отримати універсальний комплект, можете купити косметику в палетках. Вони складаються з консилерів декількох кольорів. Дуже зручно!

3. Тональний засіб. Вирівнює рельєф шкіри та допомагає досягти бажаного відтінку. Багато «тоналок» мають SPF-захист, тобто не допускають негативного впливу ультрафіолету на шкіру. Відмінний варіант для жінок, які мають вразливий шкірний покрив. Така косметика в Україні представлена в величезній кількості, тож можна підібрати ідеальний варіант для кольору своєї шкіри. Хороший варіант для щоденного використання – ВВ-крем. Він легкий та зволожуючий, не створює ефект маски.

4. Пудра або олівець для брів. Багато хто вважає брови найважливішим елементом макіяжу, його основою. Досягти бажаного зовнішнього вигляду дозволить, наприклад, олівець. Це дуже проста у використанні косметика: декілька рухів – і макіяж готовий. Те ж саме стосується пудри. Відмінна альтернатива – тіні для брів. Вони виглядають більш природно, ніж олівець чи пудра. Вибрати колір дуже просто: якщо у вас густі брови, рекомендується використовувати світлі тони, якщо рідкі – темні. Завдання полягає в тому, щоб підкреслити красу брів, але не переборщити з візуальною густиною. Не забувайте також про пудру для обличчя. Її нанесення – завершаюча стадія створення макіяжу. Косметичний засіб прибирає лишній блиск, вирівнює відтінок шкіри. Краще використовувати прозору пудру.

5. Хайлайтер. Косметика, яка освіжує обличчя, допомагає створити акценти, вирівняти рельєф та замаскувати проблемні зони. Хайлайтер виконує ще й специфічні функції в залежності від зони використання: збільшує візуально губи, випрямляє візуально ніс, робить очі більш широкими. Це найкраща косметика для тих, хто бажає експериментувати з акцентами в макіяжі.

6. Рум’яна. Використовуються для досягнення бажаного відтінку шкіри, для вирівнювання рельєфу та освіження обличчя. Для світлої шкіри ідеально підходять рожеві та персикові рум’яна, для нейтрального кольору – лілові та ягідні, для смуглої шкіри – апельсинові та червоні.

7. Тіні. Задача такої косметики – «притягнути» увагу до ваших очей, зробити погляд більш глибоким та виразним. Велике значення має підбір кольорової гами. На ринку можна знайти тіні будь-якого кольору. Вибір відтінку – ціле мистецтво. Візажисти рекомендують надавати перевагу контрастним варіантам: наприклад, при блакитних очах наносити мідні тіні. Тіні бувають в вигляді олівця або запечені, матові, з глітером та універсальні.

8. Туш. Підкреслює погляд, збільшує об’єм вій, їх довжину та колір. Якщо ви ведете активний спосіб життя, відмінний варіант – водостійка туш. Вона має «імунітет» до поту, вологи та опадів. За своїм складом така туш схожа на масляну фарбу. Для коротких, негустих вій підходить резинова кісточка з рідкою щетиною, для довгих – кісточка з короткими силіконовими щетинами.

9. Помада. Робить образ більш виразним та яскравим. За допомогою помади можна візуально збільшити губи і підкреслити їх контури. Більш того, якісні помади доглядають за шкірою губ. Вони відновлюють, живлять та захищають. Існує безліч різновидів помади. Достатньо відвідати будь-який інтернет-магазин косметики, щоб вибрати з десятків, а то й сотень варіантів. Універсальні кольори, які підходять всім жінкам: рожевий нюдовий, коричневий, рубіновий.

10. Матуючі серветки. Нейтралізують лишній блиск. Навіть в жаркий день жінка, яка використовує матуючі серветки, почуває себе впевнено.

На українському ринку є величезний вибір вищеперерахованої продукції. Є як якісна недорога косметика, так і професіональні преміум-засоби.