На жаль, далеко не всі тональні засоби можуть похвалитися надвисокою стійкістю. Як же бути, коли життєво необхідно, аби ідеальний тон протримався протягом багатьох годин? Пропонуємо кілька порад, щоб косметика залишалася в первозданному вигляді якнайдовше.

1. Готуйте шкіру заздалегідь. Зробіть делікатний пілінг, який прибере всі відмерлі часточки, та нанесіть зволожувальний крем. На гладеньке, добре зволожене обличчя мейкап лягає набагато рівніше та зберігається довше. Звісно, так доглядати за шкірним покривом треба постійно, не лише перед тим, як фарбуватися.

2. Використовуйте праймер. Б’юті-блогери вже розвіяли міф про те, що цей продукт призначений виключно для підвищення стійкості макіяжу. Насамперед він вирівнює рельєф, приховує недоліки і дає природне сяяння. Проте на такій базі тональний крем дійсно краще протримається з ранку до вечора. Обираючи праймер для обличчя, обов’язково перевіряйте його склад на наявність комедогенних інгредієнтів, які можуть спровокувати висипання, зокрема силіконів.

3. Припудрюйтесь правильно. Пудра для обличчя не лише забезпечує бездоганну матовість шкіри, а й виступає в ролі закріплювача. Більшість дівчат полюбляють припудрюватися пухнастим пензлем, покриваючи засобом все лице. Але достатньо нанести його тільки на Т-зону, в якій може з’явитися непривабливий жирний блиск та зіпсувати образ.

4. Придбайте спеціальний фіксатор. Фіксуючий спрей – це, безперечно, продукт не на кожен день. Однак коли потрібно зробити суперстійкий макіяж для свята чи фотосесії, він стане просто незамінним.

Якщо у вас під рукою не виявилося спрея-фіксатора, можете скористатися доволі екстремальним лайфхаком, що дає подібний ефект. Нафарбуйтеся та опустіть обличчя в холодну воду на кілька секунд.