Чутлива шкіра: помилки, які ви допускаєте в догляді

Чутлива шкіра – це тип шкіри, з яким ми будемо жити все життя, або стан, на який ми можемо впливати і контролювати. Важливо розуміти, що чутливість – це не норма, і вона не є успадкованою. Це набутий стан, спричинений певними факторами. Чутлива шкіра як стан – це не парадигма. Вона може з’явитися і у людей з жирним типом шкіри, і з комбінованим, і з сухим. Останній тип найчастіше страждає від підвищення чутливості внаслідок малої кількості сальних залоз, зниженої бар’єрної функції і т.д.

Основні ознаки чутливості шкіри:

  • Лущення. На перший погляд абсолютно невинна ознака, яка частіше проявляється через те, що шкіра відчуває сухість, втрачає вологу і ліпіди, або через неправильно підібрані засоби домашнього догляду, які не відповідають потребам шкіри в даний момент.
  • Почервоніння (купероз), який виникає внаслідок близько розташованих судин, капілярів.
  • Свербіж, поколювання – так як до шкіри, що лущиться, може легко приєднуватися бактеріальна або будь-яка інша патогенна мікрофлора.
  • Набряклість – при затримці рідини і/або зовнішньої агресії (пілінги і ін.).
  • Запалення (висока реактивність шкіри) – це відповідна реакція на будь-які зміни зовнішніх (температура, вітер, прямі сонячні промені, агресивні процедури) або внутрішніх чинників (прийом препаратів, стрес, харчування, гормональний збій і ін.).

ЩО ВАЖЛИВО В ДОГЛЯДІ ЗА ЧУТЛИВОЮ ШКІРОЮ

Основне завдання в догляді за чутливою шкірою – нормалізувати бар’єрні властивості, підвищити опірність і імунітет, компенсувати прояви зовнішніх дратівливих чинників. І для цього в період гіперчутливості/чутливості шкіри краще віддати перевагу брендам професійного сегмента, аптечним брендам для домашнього догляду, в яких є розумні системи, призначені для відповідного стану.

ЩО ЗАБОРОНЕНО В ДОГЛЯДІ ЗА ЧУТЛИВОЇ ШКІРОЮ

Загальні рекомендації: виключіть лазню, тривале перебування на сонці/морозі.

Виключіть використання засобів, у складі яких є спирт, кислоти, луги, велика кількість ПАР (поверхнево-активних речовин). Також не користуйтеся скрабами з механічним відлущуванням – до них відноситься великий органічний ексфоліант (абрикосові, вишневі кісточки). Уникайте деяких фруктових кислот: саліцилової, гліколевої, в тому числі ретинолу (вітамін А).

Використовуйте м’які по консистенції засоби – молочко, гідрофільні засоби, мус, пінка.

В основному догляді (кремах) не повинно бути ароматизаторів, барвників, мінеральних масел, ланоліну. Найкраще використовувати засоби у формі гелю, флюїду, емульсії (в залежності від уподобань) з компонентами, що пригнічують реактивність шкіри.

Виключіть апаратні методики: мікродермабразію, вакуумну чистку, парафінотерапія, термомаски, інфрачервоні масажери, вапоризацію. В цілому всі механічні та термічні процедури з порушенням цілісності шкірного покриву, в тому числі поверхнево-серединні пілінги і всі теплові процедури, небажані.

Джерело

Поділись


Новини партнерів