Не тримається гель-лак: п’ять основних помилок при нанесенні

Почнемо з того, що гель-лак і шелак – це не одне і те ж. Гель лак – це покриття для нігтів, яке поєднує властивості манікюрних лаків і гелів. Ми можемо часто чути, що його називають «шелак», але це зовсім неправильно. Така асоціація виникла в зв’язку з виходом на ринок продукції Shellac CND (відрізняються унікальним складом).

Якщо ви вже вибрали свій цікавий дизайн на найближчі 14 днів і готові приступати до нанесення, тоді вам потрібно знати про основні помилки, уникнувши які, ви зможете «продовжити життя» вашому манікюру.

1. Використовуєте неправильний баф для шліфування

Щоб шелак або гель-лак тримався 14 днів і навіть більше, потрібно відшліфувати нігтьову пластину. І це потрібно робити навіть в тих випадках, коли в технології нанесення засобу вказано, що цього не потрібно робити. Для того, щоб гель-лак краще тримався, потрібно вибрати правильний інструмент. Усі пилочки відрізняються абразивністю. Відповідно, чим тонший ніготь, тим більшою вона повинна бути. Для нігтьової пластини без особливостей можна сміливо брати баф з абразивністю – 220-280 грит.

2. Погане знежирення нігтьової пластини

Нігтьову пластину потрібно завжди ретельно знежирювати. Найчастіше для цього використовують праймер, який забезпечує краще зчеплення нігтьової пластини і покриття. Виробники випускають кислотний і безкислотний варіант. Другий відмінно підійде, якщо у вас тонкі і чутливі нігті. Якщо цього засобу немає під рукою, візьміть спирт. Ні в якому разі не пропускайте цей важливий момент!

3. Забули «запечатати край нігтя»

Кожен шар гель-лаку потрібно «запечатувати». Для цього потрібно пройтися базою по краєчку нігтьової пластини зліва на право або навпаки. Найчастіше пропуск цього кроку може призвести до відколів.

4. Неправильно поєднувати матеріали

Поєднувати матеріали, як і догляд в косметиці, дуже важливо. Іноді склад продукту може працювати в парі з іншим не так ефективно. Тому краще всього брати засоби однієї лінійки. Тоді про відшаруваннях на кінчиках можна буде забути!

5. Ну чому у мене?

Це найбільш нестандартний пункт, який варто враховувати. Кожен має свої індивідуальні особливості організму і самої нігтьової пластини. Навіть прийом вітамінів або будь-яких інших таблеток може призвести до того, що гель-лак буде триматися набагато менше.

Звертати увагу на склад продукту потрібно завжди, адже хімічні елементи, які є в гель-лаках при тривалому застосуванні, накопичуються в організмі.

Якщо ви побачите напис 7free, 5-free або хоча б 3free. Сміливо купуйте! У такому засобі немає: формальдегіду, дебутилфталату, камфори, кселолу і МЕК (метилетилкетону). Такі лаки не завдають шкоди споживачеві і навколишньому середовищу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів